JAVNO PONIŽENJE

MILORAD PUPOVAC NAPADNUT U CENTRU ZAGREBA: Gađali ga ostacima hrane na tržnici Dolac

“Ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nastraj na predsjednika Pupovca”, navodi SNV

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je u centru Zagreba fizički napadnut, priopćilo je Srpsko narodno vijeće (SNV). Pupovca je netko pogodio ostacima hrane.

Pupovac je s predsjednikom Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru Borisom Miloševićem nakon sjednice prolazio pokraj bistroa ‘Amfora’ na tržnici Dolac, iz smjera ribarnice prema Trgu bana Jelačića. Tada je Pupovac osjetio udarac u desnu stranu tijela, navodi se u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Hrana je doletjela iz bistroa na tržnici

“U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te je u trenutku kad se okrenuo vidio da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku te rasuli po tlu.

Prema jačini i preciznosti udarca prof. dr. Milorad Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega s jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana ‘Amfora’.

“Ovo nije prvi ovakav napad”

Ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nastraj na predsjednika SDSS-a i predsjednika SNV-a, ali jest prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih.

“Pupovac je javno ponižen”

Po tome kako je izveden, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu prof. dr. Milorada Pupovca, saborskog zastupnika i predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke i njegovog kolege Borisa Miloševića, predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru.

“Politička i medijska kampanja protiv Pupovca”

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se dulje vrijeme, a posebno proteklih tjedana vodi protiv zastupnika Pupovca i Samostalne demokratske srpske stranke ovaj napad ne treba nikog iznenaditi, jer ta je kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju, već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja”, priopćio je SNV.

Vlasnik restorana: To nisu bili moji gosti

Vlasnik restorana ‘Amfora’ tvrdi da Pupovca nije gađao nitko od njegovih gostiju. Rekao je i da on često jede u tom restoranu, no danas nije.

“Nije ga gađao nitko iz mog restorana, pa tko bi u restoranu imao limun”, kazao je vlasnik restorana. Kazao je da mu je nakon napada Pupovac rekao da ga je netko gađao. “Ja sam ga pitao: ‘Pa tko, Milorade?’ Ali on je rekao da ne zna”, ispričao je Anđelko Mandac za Dnevnik.hr. Više je puta ponovio da napadač sigurno nije gost njegova restorana i da je to sigurno “netko s tržnice”.

Povratak na Net.hr