Milinović u Gospiću zida 'palaču' od skoro 1000 m/2

12.8.2010.
11:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U lipnju prošle godine ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović obavijestio je novinare da u središtu rodnog Gospića, ni 100 metara od Opće bolnice, gdje je proveo 30 godina radnog staža, počinje graditi kuću, piše Jutarnji list.

Prezentirao je to kao skromno zdanje od kojih 190 kvadrata s dnevnim boravkom u prizemlju te četiri sobe na katu. Isticao je da to nipošto neće biti vila. Danas, godinu kasnije, kuća je pod krovom.cate-201008120447004

Prolaznik koji bi prema kući u drugom redu od glavne prometnice bacio pogled doista ne bi pomislio da je riječ o vili, te bi prije rekao da se radi o kakvoj stambenoj zgradi, jer je kuća sagrađena na čak četiri kata.

Podrumski dio proteže se ispod cijele građevine, a u prednjem dijelu stubište će voditi na bazen od dvadesetak četvornih metara, gdje će biti smještene ministrova teretana i konoba.

U prizemlju će doista biti dnevni boravak od oko 190 kvadrata, dok je kat iznad prepun terasa, što ljetnih, što zimskih, a vjerojatno će tu biti mjesta i za spavaće sobe.

Isključivo spavaonice, čini se, bit će na posljednjem katu, odnosno u potkrovlju. Na kuću je sa stražnje strane naslonjena garaža, u koju će bez problema stati tri do četiri automobila. Zdanje je od glavne prometnice udaljeno oko 80 metara, s južne i sjeverne strane su travnjaci, a s istočne se gotovo naslanja na gospićku vojarnu. Ministar će, prema svemu sudeći, moći mirno spavati, ne samo zbog vojnika, nego i zbog dobrih susjeda.

Jutarnji list je od radnika doznao da kuća ima oko 700 četvornih metara funkcionalnog prostora i još nekoliko stotina koji otpadaju na ostale sadržaje, stepenice i hodnike.

Ministar je rekao da u gradnju ulaže 120.000 vlastitih eura, 100.000 kreditnih, očevih oko 60.000, te sestrinih, koja bi također s njim, suprugom i trima kćerima trebala tu živjeti, oko 20.000. Kada se potpuno uredi, ovakvo zdanje vrijedit će, kažu stručnjaci, barem pet milijuna kuna.

Prethodni članak:

arti-201008040236006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali