INTERVJU ZA N1

MILINOVIĆ PRIZNAO DA JE NAPRAVIO 400 POBAČAJA: ‘Nisam ubojica jer nisam nikoga prisilio na to’

Saborski zastupnik i bivši HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović gostovao je u Pressingu na N1 televiziji gdje je otkrio što milsi o pobačaju te koliko ih je kao ginekolog ‘odradio’.

Na početku intervjua bivši ministar zdravstva Milinović govorio je o svojem odnosu s premijerom Andrejem Plenkovićem. Naglasio je kako su u korektnim odnosima te kako ga je iznenadilo što mu je Plenković ponudio potpredsjedničko mjesto u Odboru za unutarnju politiku, jednom od najvažnijih odbora u Saboru.

‘Siguran sam da predsjednik poštuje moj rad, moja županijska organizacija ima jedan od najboljih rezultata, to je poštivao i Karamarko. Kada imate jaku bazu, nije bitno voli li vas predsjednik ili ne, to je bitno za ministre’, rekao je Mininović te dodao da  ministar više nikada ne bi bio.

‘Krvav je to posao, u četiri godine sasvim se istrošiš’, rekao je .

Pravo na pobačaj

Upitan je li protiv pobačaja, Milinović je odgovorio da je, no da ipak nije protiv zakonske zabrane pobačaja.

‘Ja sam za edukaciju, ponosan sam što sam mnoge žene odgovorio od pobačaja’, rekao je, a onda je priznao kako je tijekom svoje karijere odradio na stotine pobačaja.

‘Napravio sam ih previše. Napravio sam ih u karijeri 400-njak’, rekao je.

Na pitanje može li ga se zbog toga nazivati ‘ubojicom’, Milinović je rekao da se ne smatra ubojicom jer je radio pobačaje. Kaže da bi ubojstvo bilo da je neku ženu prislo na to, ali one bi dolazile dobrovoljno.

Darko Milinović

Podjele u HDZ-u

Na pitanje pripada li on HDZ-ovoj desnici, Milinović je odgovorio da ukoliko unutar HDZ-a postoje podjele, onda on svakako pripada desnom centru. U usporedbi s bivšim ministrom kulture, Zlatkom Hasanbegovićem, kaže da Hasanbegović i on imaju drugačiji nastup u javnosti, zbog čega Hasanbegović izgleda desnije, no Milinović smatra da je on više desno.

Komentirao je i navode o izlasku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih iz HDZ-a te kazao: ‘To bi bilo nevjerodostojno i bio bi to politički kraj za Hasanbegovića ili Esih’.

Lustracija

Komentirajući lustraciju kazao je kako se radi o ‘vrlo kompleksnom pitanju’, a o otvaranju arhiva bivšeg sustava trebala bi se otvoriti široka javna rasprava.

Potom je kazao kako bi prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman prošao lustraciju, za Tita kaže da je zločinac koji je pobio najviše Hrvata te ‘iako u svijetu ima zasluga, njegove negativnosti puno nadilaze eventualne njegove pozitivnosti’. Naziv Trga maršala Tita, matra Milinović, treba promijeniti što je, kako kaže, mišljenje većine građana Hrvatske.

Afera sa zaraženim mesom i jajima je pokazatelj da se tržište mora srediti, smatra Milinović te dodaje kako čestita ministru Tolušiću na hrabrosti.

Cijeli intervjuu možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr