Milinović o Kalmeti: Prijatelji se ne napuštaju

“Obećao je da će doći na moj skup, mislim da nije korektno da kao domaćin ne dočeka svoga prijatelja, onoga prijatelja kojemu je govorio: Dado, nikad ti neću ovo zaboraviti”, kazao je Darko Milinović.

“Kada čovjek pobjeđuje, obuzme ga strast, sa strašću sam se kandidirao za predsjednika HDZ-a, a ista me strast vodila i kada je Jadranka Kosor htjela smijeniti Božidara Kalmetu. Ja ne ostavljam prijatelje i rekao sam, ako smijeniš njega i ja ću dati ostavku, kazao je u Zadru predsjednički kandidat HDZ-a Darko Milinović nakon što ga u hotelu Kolovare, gdje je predstavljao svoj program, nije dočekao stranački kolega Kalmeta.

Poručio je da se prijatelji ne napuštaju te da nije razočaran što je Kalmeta dao javnu potporu drugom kandidatu.

Poziv na jedinstvo

“Obećao je da će doći na moj skup, mislim da nije korektno da kao domaćin ne dočeka svoga prijatelja, onoga prijatelja kojemu je govorio: Dado, nikad ti neću ovo zaboraviti, podsjetio je Milinović na pokušaj Kalmetine smjene u Saboru jer “ne može nitko razbijati 9. izbornu jedinicu”.

Prisjetio se svih pobjeda u Zadarskoj i Ličkoj županiji i pozvao stranačke kolege na jedinstvo koje ih je dosad održalo. To jedinstvo, naglasio je, neće se razbiti ni 20. svibnja i HDZ će ponovno biti najjača politička stranka, unatoč tome što svatko ima pravo na svoj politički odabir.

Kalmeta podržao Pašalića

“Ne zaboravite da je Kalmeta dao potporu i Iviću Pašaliću , pa je Pašalić izgubio izbore. O budućnosti HDZ-a odlučivat će 2.000 izaslanika koji znaju prepoznati što je za njih najbolje, napomenuo je Milinović i istaknuo da istraživanja koje je proveo njegov stožer govore njemu u prilog, ali nezadovoljan je, kaže, tretmanom na HTV-u koji nije uvažio njegov prigovor da ne može stići na sučeljavanje u Zagreb nego će se morati uključiti iz zadarskog studija.

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Povratak na Net.hr