Play ponuda

MILIJAN BRKIĆ ŽELI JAČATI SURADNJU S IZRAELOM: / Poljoprivreda, IT, znanost, obrazovanje i medicina kao alat za razvoj odnosa

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Milijan Brkić i veleposlanik Izraela Ilan Mor prisjetili su se i primjera međusobne pomoći

19.6.2019.
18:35
PIXSELL, Slavko Midžor
Play ponuda

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva Milijan Brkić održao je u srijedu sastanak Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora, kojemu je nazočio i veleposlanik Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor, a na sastanku je istaknuta potreba jačanja gospodarske suradnje dviju zemalja. Članovi skupine prijateljstva složili su se da uz prijateljske i partnerske odnose Hrvatske i Izraela u budućnosti treba raditi na jačanju gospodarske suradnje između Hrvatske i Izraela, posebno na područjima poljoprivrede, informacijskih tehnologija, kibernetičke sigurnosti, znanosti, obrazovanja i medicine s ciljem daljnjega razvoja hrvatsko-izraelskih odnosa, priopćila je saborska služba za medije.

Image
IZRAEL ŽELI DA HRVATSKA BUDE CENTAR VOJNE INDUSTRIJE U REGIJI, STRUČNJAK ZA SIGURNOST ANALIZIRAO: /

Koji su pravi interesi Tel Aviva?

Image
IZRAEL ŽELI DA HRVATSKA BUDE CENTAR VOJNE INDUSTRIJE U REGIJI, STRUČNJAK ZA SIGURNOST ANALIZIRAO: /

Koji su pravi interesi Tel Aviva?

Prijateljski odnos dviju država

Brkić je naglasio važnost parlamentarne suradnje i pozvao da se dvije međuparlamentarne skupine prijateljstva sastanu nakon provedenih parlamentarnih izbora u Izraelu, koji su najavljeni za rujan ove godine te istaknuo potrebu za osnaživanjem gospodarske suradnje. Kao jednu od zajedničkih točaka Brkić je naveo i primjer iseljeništva na kojemu Hrvatska i Izrael razmjenom iskustava zasigurno mogu jačati svoju suradnju, navodi priopćenje. Brkić je istaknuo i spremnost Hrvatske za pomoć u gašenju požara u Izraelu, u kojem su ranije sudjelovali i hrvatski kanaderi.

Veleposlanik Mor je zahvalio Hrvatskoj u ime izraelskog naroda na angažmanu hrvatskih snaga u gašenju požara u Izraelu, ističući kako je to još jedan pokazatelj prijateljskih odnosa dviju država te da su Hrvatska i Izrael partneri. Mor je, između ostaloga, naglasio mogućnost suradnje dviju država na područjima znanosti, kulture, medicine i poljoprivrede, kaže se u priopćenju.

Play ponuda
Play ponuda