Play ponuda

GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK ISPITAO BRKIĆA U DORH-U: / 'Jesam li krtica? Smiješno i žalosno pa ja sam koordinirao cijelu tu akciju'

Image
Foto: N1 screenshot

Neslužbeno se doznaje da će u Državnom odvjetništvu biti ispitano desetak osoba koje su imale veze s nestalim spisom

9.10.2018.
9:17
N1 screenshot
Play ponuda

Zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić došao je u utorak ujutro na ispitivanje u Državno odvjetništvo (DORH) nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić ranije najavio da će se detaljno istražiti nestanak spisa iz Općinskog državnog odvjetništva 2011. o curenju podataka iz istrage o prostituciji.

Brkića se povezuje s otkrivanjem policijskih mjera, zbog čega je navodno i ranije ispitan u tom slučaju, ali je njegov iskaz kao i državnoodvjetnički spis u tom slučaju nestao.

Image
SPIS O BRKIĆU NIJE JEDINI DO KOJEG DORH NE MOŽE DOĆI: /

Misteriozno nestali i iskazi prostitutki?

Image
SPIS O BRKIĆU NIJE JEDINI DO KOJEG DORH NE MOŽE DOĆI: /

Misteriozno nestali i iskazi prostitutki?

Stoga je Brkić, koji od početka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkih unutarstranačkih obračuna, u utorak došao u Državno odvjetništvo koje želi ispitati niz osoba kako bi rasvijetlili pucanje mjera i nestanak spisa.

"Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv Državnog odvjetništva, čuli smo se kad sam došao ponovno dati svoju izjavu koju sam dao Općinskom državnom odvjetništvu 2011.", kazao je Brkić ulazeći u sjedište DORH-a u Gajevoj. O okolnostima ranijeg ispitivanja, kada je bio zamjenik ravnatelja policije, nije želio govoriti.

'Krtica u sustavu'

Na pitanje je li on "krtica koja je tada bila u sustavu" Brkić je tek kratko odgovorio: "Smiješno".

Nakon izlaska iz DORH-a Milijan Brkić je kazao da ga je ispitao glavni državni odvjetnik, da je ispitan u svojstvu svjedoka te da je ponovno dao izjavu o slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine.

"Ne smijem na bilo koji način odavati sadržaj razgovora. Razgovarao sam s glavnim državnim odvjetnikom, dao sam ponovno izjavu na okolnosti iz 2011. godine. Smiješno je i žalosno da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sada sam pozvan ponovno da dajem izjave ponovno i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije", rekao je Brkić.

Neslužbeno se doznaje da će u Državnom odvjetništvu biti ispitano desetak osoba koje su imale veze s nestalim spisom. Jelenić je u petak rekao da nestanak spisa u ovom trenutku vodi kao propust državnoodvjetničke uprave te da treba utvrditi radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

U Državnom odvjetništvu, osim s Brkićem od ljudi izvan njihova sustava žele razgovarati i s tadašnjom općinskom državnom odvjetnicom Željkom Pokupec koja je u međuvremenu otišla iz tužiteljstva, a suočena je i s optužbom da je kao državna odvjetnica pogodovala sinu načelnika zagrebačke policije.

Očekuju se i razgovori s visoko rangiranim policajcima koji su u vrijeme curenja podataka bili na odgovornim dužnostima ili pisali izvješća o probijanju tajnih policijskih mjera. Prema pisanju medija u ranijoj istrazi dvoje svjedoka s pucanjem mjera povezali su Brkića, ali to nisu ponovili pred istražnim sucem.

Play ponuda
Play ponuda