MILIJAN BRKIĆ: ‘HDZ će biti lokomotiva kompozicije, daj Bože da ovakvih ‘raskola’ bude više’

Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Milijan Brkić izjavio je danas u Kninu da u HDZ-u nema raskola te da će HDZ na čelu “nove saborske većine” predložiti mandatara, o kojem će javnost potom biti informirana.

“Ako se iznošenje različitih stavova i promišljanja o državi na stranačkim tijelima zove raskol, daj Bože da takvih raskola bude što više”, kazao je Brkić nakon svečane sjednice kninskog Gradskog vijeća.

Dodao je da što se tiče jedinstva i zajedništva unutar stranke te poštivanja odluka stranačkih tijela, sigurno nikakvog raskola nema.

GLAVNI TAJNIK HDZ-a: ‘Imamo dovoljno ruku za preslagivanje i novu Vladu! Tko će biti mandatar reći će vam Karamarko’

NA KOGA SVE RAČUNA HDZ: Jednostavni pregled pokazuje da će teško do većine za novu Vladu

Novi izbori donijeli bi samo troškove

“Nova saborska većina kojoj će HDZ biti lokomotiva kompozicije, predložit će mandatara, odnosno nadležna stranačka tijela zajedno s našim koalicijskim partnerima, i javnost će za to doznati”, kazao je Brkić za Hrvatski radio.

Odbacio je mogućnost dodatnih izbora kazavši da oni nikome neće donijeti dobro, “samo će zaustaviti procese i donijeti dodatne troškove”, te pozvao saborske zastupnike da već jednom preuzmu odgovornost za ono što su ih birali hrvatski građani.

Sve o krizi vlasti u Hrvatskoj možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr