MILETIĆ TUŽI ZBOG AUTORSKIH PRAVA, A ON 'POKRAO' ROCK BEND : / Uzeo pjesmu Atomskog skloništa za predizborni spot

S obzirom na to da Miletić nije zatražio prava na korištenje stihova Atomskog skloništa, prijavljen mu je plagijat

13.5.2021.
10:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kandidat Mosta za gradonačelnika Rijeke, Marin Miletić, prije par dana je objavio predizborni spot "Posljednja generacija". Kako piše Novi list, Miletić pjesmu izvodi u suradnji s riječkim reperom Crnim, a spot ima kadrove različitih lokacija u Rijeci na kojima se skupa s Miletićem pojavljuju kandidati Mosta.

No, nastao je problem jer su Miletić i njegovi kolege kao refren koristili stihove pjesme "Ne cvikaj generacijo" grupe Atomsko sklonište. S obzirom na to da Miletić nije zatražio prava na korištenje stihova Atomskog skloništa, prijavljen mu je plagijat.

Morao obrisati spot

Prema pisanju Novog lista, zato je Miletić morao obrisati spot i povući ga. Tog spota više nema na profilima njegovih društvenih mreža.

Za kandidata Mosta je ovo neugodna situacija jer je tijekom kampanje za ove lokalne izbore sam već posegnuo za tužbom zbog kršenja autorskih prava. Naime, Miletić je tužio autore satirične Facebook stranice "Marin Miletić – moj gradonačelnik".

Zbog toga je Facebook blokirao stranicu pa s nje obrisao sve videe povezane s Miletićem, točnije njegovim izjavama. Stranica je objavljivala kompilacije Miletićevih izjava koje je on prije objavljivao na svom YouTube kanalu, podcastu, blogovima itd.

Ranije je Miletić ustvrdio da mu se podmeće prenošenjem njegovih doslovnih izjava pa je tako javnost mogla saznati da bi on mogao "pobijediti pet žena u košarci" kao i da su "osobe koje su okrenule leđa kao psi koji jedu vlastitu rigotinu".

Sada je Miletić morao obrisati objavu zbog kršenja autorskih prava.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali