Odlično su se organizirali – nema ni Milanovića, ni Pusićke, ni Leke, Grčić zadužen za Hrvatsku

Iako je bilo rečeno kako će u Milanovićevu odsutstvu Pusić voditi zemlju, sada ćemo biti prepušteni potpredsjedniku Vlade Branku Grčiću.

Premijer Zoran Milanović nastavlja s posjetom Australiji, a danas će se sastati s vodećim poslovnim ljudima Novog Južnog Walesa. Prvog dana priređena mu je svečana dobrodošlica, a izostali su i najavljeni prosvjedi, što ne znači da ih neće biti, slaže se Milanović.

“Iz Hrvatske je doputovalo malobrojno izaslanstvo. Australija je gospodarska velesila u ovom dijelu svijeta i tu živi, nama izuzetnio važna i vrijedna, hrvatska zajednica s kojom imamo snažne veze”, rekao je Milanović.

A prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić od 10. do 12. ožujka boravit će u Čileu gdje će prisustvovati inauguraciji nove čileanske predsjednice, dok šef Sabora Josip Leko od danas boravi u Nizozemskoj. Riječ je o prvom posjetu jednog predsjednika Hrvatskoga sabora toj zemlji.

Iako je bilo rečeno kako će u Milanovićevu odsutstvu Pusić voditi zemlju, sada će, očito to biti prepušteno potpredsjedniku Vlade Branku Grčiću, koji je po hijerarhiji tek treći član vlade.

“Da on nije osoba zadužena za funkcioniranje izvršne vlasti, najbolje govori podatak iz Banskih dvora da će se Grčić svakodnevno telefonski konzultirati s premijerom i prvom potpredsjednicom”, javio je Dnevnik HTV-a podsjećajući da je zemlja u nikad težoj financijskoj situaciji i da se nalazi pred usvajanjem rebalansa proračuna.

Povratak na Net.hr