MILANOVIĆ TVRDI DA PLENKOVIĆ - MULJA: / 'Program Zlate Đurđević je ozbiljniji i pismeniji nego što je on ikad nešto napisao'

'O sadržaju programu razgovaramo o tome zato što Đurđević kako je vrijedna i metodična nije si mogla dopustiti da na taj javni poziv da samo svoje ime i karijeru,

11.5.2021.
18:23
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u izjavi medijima komentirao činjenicu da se premijeru Andreju Plenkoviću ne sviđa program Milanovićeve kandidatkinje Zlate Đurđević. Pritom je istaknuo da je njezin program nešto što Plenković nikad nije napisao na tako ozbiljan način.

"Taj program skoro nitko nije pročitao. O sadržaju programu razgovaramo o tome zato što Đurđević kako je vrijedna i metodična nije si mogla dopustiti da na taj javni poziv da samo svoje ime i karijeru, već je dala program kao da formira hrvatsku Vladu. Dotle je dovela ta farsa s javnim pozivom. Ja očekujem da predsjednica Suda bude stroga i da ima visoke kriterije prema sebi i druge.

Ako se netko razgalami kao pijanac u aguli s aganđijamo, da pokrene disciplinski postupak što nismo vidjeli. Upravo zato što nitko nije pročitao taj program osim mene, Zlate Đurđević, vas i navodno Plenkovića, jer ljudi se s time ne žele zamarati jer su svjesni da to nije realno", rekao je i istaknuo da je njemu dovoljna karijera Đurđević.

"Ako je jedan potpuno neiskusan i nekalibriran političar kao Plenkovića u trenutku kad je postajao premijer bez iskustva mogao postati ovako famozan i sjajan premijer, onda gospođa Đurđević može raditi jedan posao koji je ipak manje složen od predsjednika Vlade. Ako razumijete što želim reći. Toliko o tom programu koji je ozbiljnije i pismenije nego što je Plenković ikad napisao, ali to nije presudno za izbor. Plenković će sutra izmisliti nešto drugo", rekao je Milanović.

"On njoj predbacuje da se zalaže da politika bira suce. Ona se to ne zalaže. Plenković mulja. Ovo nije stvar koalicije. HDZ bi se trebao izuzeti od glasanja o predsjedniku Vrhovnog suda jer ta stranka ima predmet pred Vrhovnim sudom. U onoj mjeri u kojoj će predsjednik Suda imati minimalni utjecaj na taj predmet, HDZ je u sukobu interesa. Trebali bi se izuzeti...Ja to ne mogu govoriti iz svog iskustva jer nikad nisam vodio takvu stranku", rekao je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali