OTKAZAO POSJET

MILANOVIĆ PROPUŠTA PARADU U MOSKVI ZBOG BIZARNOG RAZLOGA: Pokvario se državni avion, a letova prema Rusiji – nema

Predsjednik države Zoran Milanović u Moskvi je 24. lipnja trebao nazočiti tradicionalnoj vojnoj paradi u povodu Dana pobjede, a bio je planiran i bilateralni sastanak s Vladimirom Putinom

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je predviđeni posjet Rusiji zbog kvara na državnom zrakoplovu te nepostojanja komercijalnih letova prema Rusiji zbog pandemije koronavirusa i stoga neće 24. lipnja u Moskvi nazočiti tradicionalnoj vojnoj paradi u povodu Dana pobjede. Potvrdio je to u ponedjeljak Hini glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

“Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, a komercijalni letovi prema Rusiji još nisu pokrenuti”, rekao je Jelić Hini.

MILANOVIĆ KREĆE U SLUŽBENE POSJETE: Najprije će brodom u Crnu Goru pa u Rusiju, Sloveniju, Bugarsku i Austriju

Milanović boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, a odmah po završetku trebao je otputovati u Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu u povodu Dana pobjede koja se trebala održati 9. svibnja, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Novi datum održavanja parade je 24. lipnja, točno na 70. godišnjicu prve. Na marginama je bio planiran i bilateralni sastanak Milanovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Povratak na Net.hr