Play ponuda

MILANOVIĆ PRIMIO FRANCUSKOG ŠEFA DIPLOMACIJE: / 'Bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske su odlični'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Tema razgovora predsjednika Milanovića i ministra Le Driana bila je i dosadašnja provedba Daytonskog sporazuma, navodi se u priopćenju

14.1.2021.
18:27
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Play ponuda

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je ministra za Europu i vanjske poslove Francuske Republike Jean-Yves Le Driana koji je u četvrtak boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je s Pantovčaka. Bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske odlični su, ocijenili su na sastanku prema priopćenju iz Ureda predsjednika.

Nadalje, razgovaralo se i o važnosti suradnje unutar Europske unije, prije svega u kontekstu borbe protiv pandemije izazvane virusom COVID-19 i nastavka procesa cijepljenja.

Image
FRANCUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA STIGAO U POSJET: /

'Nezamislivo je sastati se u Hrvatskoj bez posjeta Petrinji'

Image
FRANCUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA STIGAO U POSJET: /

'Nezamislivo je sastati se u Hrvatskoj bez posjeta Petrinji'

Razgovarali o provedbi Daytonskog sporazuma

Tema razgovora predsjednika Milanovića i ministra Le Driana bila je i dosadašnja provedba Daytonskog sporazuma, navodi se u priopćenju. Pritom je Milanović ukazao na potrebu i važnost osiguranja pune ravnopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini kao konstitutivnog naroda, dodaje se u tekstu priopćenja.

Stanje u susjednoj BiH bilo je i tema razgovora ministra Le Driana s njegovim domaćinom, ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom koji je francuskom kolegi argumentirao nužnost izmjene izbornog zakona u BiH kako bi se osigurala jednakopravnost triju konstitutivnih naroda.

Le Drian posjet Hrvatskoj počeo u Petrinji

Le Drian je svoj posjet Hrvatskoj, koji je bio ranije planiran, počeo u Petrinji, gradu teškom razorenom potresom 6,2 koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku županiju poručivši da njegova zemlja izražava sućut i solidarnost sa stanovništvom kojemu je uputila i materijalnu pomoć.

Na sastanku s domaćinom Grlićem Radmanom na Zrinjevcu u fokusu su bili hrvatski strateški ciljevi poput ulaska u šengensku zonu i članstva u OECD-u, zatim Akcijski plan suradnje dviju zemalja u iduće tri godine, te stanje u jugoistočnoj Europi.

Play ponuda
Play ponuda