'BUDUĆNOST JE ZELENA'

MILANOVIĆ PORUČIO: ‘Moramo biti zemlja velikih klimatskih ambicija, treba hrabro krenuti tim putem’

‘Klimatska kriza i dalje je naš najveći izazov, a poduzimanje hitnih i ambicioznih mjera jedini je jamac očuvanja zdravlja, napretka i blagostanja’

Iako mala, Hrvatska mora biti zemlja velikih klimatskih ambicija, napisao je predsjednik Zoran Milanović na svom Facebook profilu u povodu pete obljetnice potpisivanja Pariškog klimatskog sporazuma.

“Klimatska kriza i dalje je naš najveći izazov, a poduzimanje hitnih i ambicioznih mjera jedini je jamac očuvanja zdravlja, napretka i blagostanja. Iako mala, Hrvatska mora biti zemlja velikih klimatskih ambicija uz uvjerenje kako očuvanje klime i gospodarski rast idu zajedno”, objavio je hrvatski predsjednik.

MILANOVIĆ REKAO DA U BRUXELLESU NIJE IMAO ŠTO RADITI, A O STANJU S PANDEMIJOM KAŽE: ‘Trgovački centri su krcati…’

‘Budućnost svih je zelena’

Milanović je dodao da “bez obzira na izazove, treba hrabro krenuti putem” energetske tranzicije. “U godinama koje dolaze Hrvatsku pretvorimo u predvodnicu energetske tranzicije u jugoistočnoj Europi. Klimatsku krizu smatram testom vjerodostojnosti, čovječnosti i solidarnosti koji moramo položiti jer budućnost svih je i zelena – inače je nećemo imati”, zaključio je Milanović.

Pariški sporazum predstavlja okvir djelovanja za ograničavanje globalnog zatopljenja. Dugoročni cilj je zadržati prosječnu svjetsku temperaturu na manje od 2 Celzijeva stupnja u odnosu na predindustrijske razine i poduzimati napore da se porast temperature ograniči na 1,5 Celzijeva stupnja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr