Glasovali Milanović, Josipović, Karamarko, Bandić…

Premijer Zoran Milanović glasovao je jutros na referendumu u Krajiškoj ulici u Zagrebu. Pritom je još jednom istaknuo da do ovakvog referenduma nije trebalo ni doći.

“Evo jedan tužan i besmislen referendum. Već sljedeći tjedan ili onaj iza, ide Zakon o partnerstvu, tako da se ništa ne mijenja u negativnom smislu, a puno toga u pozitivnom.

Nadam se da je ovo zadnji put da na ovakav način i o ovakvim pitanjima izlazimo na referendum, ako smo odgovorni ljudi i građani, onda ćemo Ustavom regulirati pitanja kojima se može i treba katkad odlučivati na referendumu, kao i o pitanjima o kojima se ne može i ne bi trebalo odlučivati na referendumu, koja predstavljaju intiman prostor svake obitelji. U intimni prostor se ne ulazi”, rekao je Milanović.

Na referendumu su jutros glasovali i predsjednik Josipović i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko: Volio bih da ovo bude manifestacija prave demokracije

“Referendum koji je održan je referendum o jednom svjetonazorskom pitanju, znam ljude različitih svjetonazora koji će različito glasovati, prema tome, vidjet ćemo što naši građani misle o ustavnoj definiciji braka. Već sam rekao da nekih praktičnih posljedica odluke ove ili one neće biti ali da je to određena poruka koju treba uvažavati”, rekao je Josipović, dodajući da referendum možda nije bio sam po sebi potreban, ali su uvjeti ispunjeni i zakonske odredbe trebalo je poštovati.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je na listiću zaokružio ZA te kako očekuje da će to učiniti većina građana. “Volio bih da bude veliki izlazak i volio bih da ovo doista bude manifestacija prave demokracije, očekujem naravno da će referendum proći i to u uvjerljivom postotku i da protekne sve u redu naravno”, rekao je Karamarko.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić glasovao je nešto iz 8 sati i otkrio kako je zaokružio ‘ZA’. Naglasio je kako očekuje da referendum prođe u najboljem redu. “I da se okrenemo svakodnevnim problemima. Da zaštitimo one koji rade, a ne primaju plaću i koji ne rade. To je tema Hrvatske broj 1. Ovo što se zadnjih tjedan dana događalo, treba danas završiti i ići raditi dalje”, poručio je Bandić.
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr