"NEĆEMO POSTATI HOT SPOT"

MILANOVIĆ O IZBJEGLICAMA: “Nekima nakon mjesec i pol dana smeta što smo preefikasni”

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je u utorak u Varaždinu da će se broj izbjeglica smanjiti za desetak dana, nakon izbora u Turskoj, te ponovio da Hrvatska neće postati “hot spot”.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li Hrvatska postati izbjeglički “hot spot”, Milanović je rekao da već mjesec i pol dana odgovara na to pitanje i da je odgovor uvijek isti.

“Hrvatska neće postati ‘hot spot”. Nakon ovog samita (u Bruxellesu) 105 posto da neće, a prije je bilo 100 posto. Volio bih da me pitate kad će se situacija s izbjeglicama konačno prestati događati u Turskoj. Kad to Nijemci dogovor s Turskom. Za desetak dana, nakon izbora u Turskoj koji su 1. studenog. Vidjet ćete onda promjenu”, odgovorio je Milanović novinarima u Varaždinu, gdje je posjetio Sveučilište Sjever.

NAPOKON SE DOGOVORILI: Hrvatski vlak po prvi će put izbjeglice iskrcati u Sloveniji

“Nekima nakon mjesec i pol dana smeta što smo preefikasni”

Ponovio je kako je napravljeno sve da se Hrvatska zaštiti te poručio da se “ponašamo kao ljudi i ne budemo histerični”.

“Jako sam zadovoljan kako se ponašamo svi skupa, policija, javne službe, dio vojske koji je angažiran. Jedino što nekima nakon mjesec i pol dana smeta što smo preefikasni. Prebrzo zbrinjavamo ljude, nahranimo ih i transportiramo na zapad 300 km. To niti jedna druga država južno od nas ne radi”, izjavio je Milanović. Hrvatska nije zapomagala, već se, uz sve problem koje ima, ponaša organizirano, učinkovito, stoički, humano i bolje od drugih, ocijenio je. Premijer Milanović rekao je i da ovih mjesec i pol dana jasno pokazuje što Vlada radi, koliko je organizirana i stabilna, a da je “potkopavaju najviše iz Hrvatske”.

IZBJEGLICE I MIGRANTI I DALJE STIŽU: U Opatovac stigla i 105-godišnja starica iz Afganistana

“Neki su se radovali i priželjkivali, da kad već nije poplava, da nas preplave prognanici. Ali dom sam ja premijer i dok su tamo Ranko Ostojić i Ante Kotromanović  – ništa od toga”, rekao je Milanović završivši da možemo uvijek zatvoriti granicu, ali da ne želimo to napraviti.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je u cjelodnevnom posjetu Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. U Novom Marofu posjetio je odjel palijative tamošnje bolnice, dok je u Varaždinu obišao Sveučilište Sjever. Posjet je nastavio u Međimurskoj županiji gdje bi nakon obilaska gradilišta nove sportske dvorane osnovne škole u Orehovici te nove škole i sportske dvorane u Pribislavcu, trebao obići i Poslovnu zonu u Svetom Martinu na Muri.

Povratak na Net.hr