Milanović: Nema šanse da referendum ne prođe!

Premijer Zoran Milanović odbacio je svaku mogućnost da se građani na referendumu odluče protiv Europske unije te smatra da će građani prepoznati ono što im je pred nosom. Vesna Pusić rekla je da se radi o drugom najvažnijem danu u povijesti RH.

Na pitanje što će se dogoditi ako ne prođe referendum i kakve će biti posljedice, premijer Zoran Milanović odlučno je odbacio takvu mogućnost.

”To se neće dogoditi, referendum će proći. To nije nikakvo nametanje volje. To je atmosfera i raspoloženje koju osjećam. Moramo vidjeti činjenicu koja nam je pred nosom, a pred nosom nam je da nam je Hrvatska dom te da je njoj mjesto u Europi gdje ćemo izvući najbolje za sebe”, poručio je premijer Milanović.

U Dnevniku Nove TV gostovala je ministrica Vesna Pusić te je poručila kako razloga za ulazak u EU ima mnogo, no ipak je izdvojila nekoliko najvažnijih – politička stabilnost, financijska stabilnost, mogućnost korištenja fondova, a kao posljednji je izdvojila pitanje građanskih sloboda.

Pusić ujedno smatra kako je to drugi najvažniji dan u povijest RH, a onima koji se protive ulasku u Uniju poručila je da svi imaju pravo zaokružiti ono što misle da je ispravno.

Povratak na Net.hr