BIVŠI PREMIJER ŽELI NEŠTO REĆI

AFERA ‘DNEVNICE’: Milanović kontaktirao DORH, želi dati izjavu o optužbama protiv svog bivšeg suradnika Sauche

Iako ga DORH nije zvao na razgovor, Zoran Milanović, navodno je sam kontaktirao Državno odvjetništvo vezano za optužbe na račun Tomislava Sauche.

Zoran Milanović još nije ispitan u DORH-u vezano za ‘aferu Dnevnice’ i sve za što se sumnjiči njegovog nekada bliskog suradnika Tomislava Sauchu, no prema neslužbenim informacijama, Milanović je stupio u kontakt s DORH-om, smatrajući da bi trebao i on dati iskaz, javlja Novi list.

U zahtjevu koji je DORH dostavio prošli tjedan u Sabor navodi se da će kao svjedoci biti ispitane ‘osobe koje su u to vrijeme bile zaposlenici Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove’. Milanović, tehnički, nije bio zaposlen u Vladi nego je obnašao političku dužnost premijera.

MILANOVIĆ TVRDI DA NIŠTA NIJE ZNAO O SLUČAJU SAUCHA: ‘Sad ćemo vidjeti tko je tamo bacio svoje gladne okice’

Kad je prošlog petka, nakon što su se pojavile direktne optužbe na Sauchin račun, Milanović stigao na Markov trg, poručio je kako očekuje poziv iz DORH-a te da će, iako je planirao put u inozemstvo, ipak ostati u Zagrebu.

‘Kad Milanović ne bi bio ispitan o stvarima za koje se sumnjiči Sauchu, u javnosti bi se vjerojatno tvrdilo da ga glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan štiti tako. Toga je i sam Milanović svjestan i zato, između ostalog, želi da ga DORH pozove’, rekao je za Novi list izvor iz SDP-a nekad blizak Milanoviću.

‘OVO JE VRLO NEUGODNA SITUACIJA ZA MENE…’: Milanović u velikom intervjuu progovorio o Sauchi, SDP-u, sastanku s Klemmom, Kolindi…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr