Play ponuda

MILANOVIĆ IZJAVIO DA KNIN NIJE MITSKI GRAD, GRADONAČELNIK MU ODGOVORIO: / 'Ovo nas vrijeđa, čini se da se želi izazvati sukob'

Image

Milanović je gostujući na N1 u nedjelju kazao kako se Kninu daje mitski značaj

28.7.2020.
12:32
Play ponuda

Kninski gradonačelnik Marko Jelić reagirao je za N1 na izjave predsjednika države Zorana Milanovića o Kninu. Također, osvrnuo se na predstojeću proslavu vojno-redarstvene akcije Oluja te o epidemiološkim mjerama koje će vrijediti na proslavi 5. kolovoza. Na početku razgovora, Jelić je naveo kako bi željeli imati proslavu Oluje kao prošlih godina, no da je, s obzirom na to u kakvoj smo situaciji zbog pandemije, najrazumnije rješenje ograničiti broj sudionika.

"U braniteljskoj populaciji je prema istraživanja velika mogućnost pojave bolesti pa apeliram da oni budu ponosni u okruženju u kojem se nalaze. S obzirom na to da se radi o 25. obljetnici brojne udruge su se raspitivale za dolazak u Knin. Ove godine bi vjerojatno bilo značajno više ljudi nego proteklih, ali pozivam sve da se pridržavaju mjera koje je Stožer propisao i da sačuvamo zdravlje", apelira Kninski gradonačelnik i dodaje: "Hrana i piće su isključeni upravo zbog sigurnosti, ali sve ostale aktivnosti - od dolaska visokih dužnosti, podizanja zastave i misa, to je isto kao i prošlih godina samo na drugim mjestima i s drugačijom satnicom."

Image
DETALJI PROSLAVE OLUJE U KNINU, MILANOVIĆ NE ŽELI HOS-OVCE: /

Govor će održati i general Gotovina

Image
DETALJI PROSLAVE OLUJE U KNINU, MILANOVIĆ NE ŽELI HOS-OVCE: /

Govor će održati i general Gotovina

Reagirao na Milanovićevu izjavu

Gradonačelnik Knina je napomenuo kako od 2017. u Kninu nije zabilježen niti jedan incident. Kazao je da ono što je predsjednik doživio u Kninu nije vezano za Kninjane već za ljude koji su tamo došli. Ističe da Oluja mora biti odmaknuta od politike. Milanović je gostujući na N1 u nedjelju kazao kako se Kninu daje mitski značaj.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Tvrđava ima značaj, ali ono dolje kod kolodvora nije mitsko i simboličko mjesto novije hrvatske povijesti. Mislim da proslava treba biti i u Zagrebu", kazao je Milanović. Jelić mu nije ostao dužan pa je sada reagirao na predsjednikove izjave.

"Ja sam u medijskom prostoru ponovio da je Knin kroz 1300 godina najvažniji grad ili mjesto. Ovo nije bilo potrebno. S druge strane, vrijeđa nas. Ne možemo rješavati nekakav problem da stvaramo neke nove probleme. Čini mi se da se na ovaj način želi izazvati sukob, a ne smiriti situaciju. Nije u redu na taj način komunicirati. Ja se nadam da više neće biti tako", komentirao je Jelić izjave Zorana Milanovića.

Kninski gradonačelnik na N1 je istaknuo da svi moraju biti svjesni da je Oluja završila jedan jako dug, krvavi i razarajući rat. Kako kaže, ne smatra da bi trebalo raditi neku scenu oko toga hoće li MiloradPupovac i Boris Milošević tog dana doći u Knin te ističe da će "doći kada budu osjećali da trebaju doći".

Play ponuda
Play ponuda