OGLASIO SE NA FACEBOOKU

MILANOVIĆ ČESTITAO DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE: ‘Dobro je pobijedilo zlo. Država obranjena u Domovinskom ratu ne bi postojala bez toga’

‘Dobro je tada pobijedilo zlo, izabrali smo težak put ali, ponovit ću, pravu stranu kao puno puta ranije i kasnije’

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, čestitao je danas na Facebooku Dan antifašističke borbe kao spomen na jedinstveni ustanak iz 1941. godine.

“Dan antifašističke borbe spomen je na jedinstveni ustanak iz 1941. godine, ustanak naših ljudi koji su bili spremni reći – ne, i to reći prije svih drugih u – od fašista i nacista uništavanoj i porobljavanoj Europi. Jedinstven događaj koji je sudionicima tog ustanka i onda svima onima koji su mu se priključili u mjesecima i godinama koje su slijedile dao za pravo da se zovu hrvatska, narodna, antifašistička vojska. Bili su vojska koja se borila za slobodu, vojska koja je rat završila na pravoj strani što je i najvažnije, a ujedno i na pobjedničkoj strani što je bilo važno za opstanak hrvatske države.

Dobro je tada pobijedilo zlo, izabrali smo težak put ali, ponovit ću, pravu stranu kao puno puta ranije i kasnije. To je naša, hrvatska povijest koju i mi i naša djeca moramo znati, o kojoj možemo raspravljati ali koju nitko ne bi smio negirati i koju ne može osporiti. Današnja moderna i demokratska Hrvatska, država hrvatskog naroda koja poštuje sve svoje građane bez obzira kojoj manjini pripadali, država obranjena u Domovinskom ratu, ne bi postojala bez antifašističke borbe”, poručio je Milanović.

EVO KAKO ĆE NA DANAŠNJI PRAZNIK RADITI TRGOVINE: Neke rade normalno, neke kao i nedjeljom, dok su ostale zatvorene

Povratak na Net.hr