Evo kakav će biti studeni i zima pred nama

Iako su za studeni uobičajene ciklone kao ona koja je na Sve svete pogodila Primorje i Dalmaciju, još jedna toliko jaka ovaj se mjesec ne bi trebala ponoviti. Tvrdi to meteorolog Milan Sjerković ističući kako će zima koja je pred nama biti prosječna.

Prema riječima meteorologa Milana Sjerkovića, vrijeme kakvo smo imali prilike vidjeti na Sve svete više se neće ponoviti, barem ne u toj jačini.

Gostujući u Dnevniku Nove TV Sjerković je kazao kako je studeni inače mjesec poznat po ciklonama te da će ih još do kraja mjeseca biti, no da neće biti te jačine kakvu je imao Ladislav.

Prosječna zima

“Na Jadranu će tlak biti niži od prosjeka što će donijeti češće ciklone, odnosno jača nevremena, no ovo što se događalo jučer se više neće ponoviti”, kazao je Sjerković.

Na pitanje kakva će biti zima pred nama, Sjerković je odgovorio: “Prosječna”. Dodao je kako neće biti niti previše hladna, niti pretopla te da ćemo imati i razdoblja sa snijegom, ali i ona sunčana.

Što nas čeka u subotu?

U međuvremenu, u subotu nas očekuje djelomice ili pretežno sunčano i osjetno toplije od prosjeka za početak studenog. Na Jadranu, u Gorskome kotaru i Lici uz promjenjivu naoblaku ponegdje moguće malo kiše. U kopnenom području ujutro mjestimice magla ili niski oblak. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu, u gorju i najsjevernijim krajevima umjeren do jak jugozapadnjak, a na srednjem i južnom Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu od 18 do 23°C, izvijestio je DHMZ.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr