Milan Bandić ulazak u 2. krug započeo uvredama

Milan Bandić je uz SDP-ovog Ivu Josipovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, kažu privremeni službeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva nakon što su prebrojani gotovo svi glasovi.

Bandić je prestao apstinirati od uvreda na račun svojih protukandidata: Josipović je od danas stranački pijun kojim na daljinski upravljač upravlja Zoran Milanović.

Čak pet puta Bandić je u svom pobjedničkom govoru spomenuo “stranački laboratorij” iz kojega je, kako tvrdi, izašao njegov protukandidat Ivo Josipović, a tri puta je ponovio da će njime na daljinski upravljač upravljati Zoran Milanović.

“Nakon reda zahvale red je da kažem kakvog predsjednika Hrvatska očekuje i treba. Drukčijeg predsjednika. Podvlačim – drukčijeg predsjednika Hrvatska treba. Hrvatska treba odlučnog i sposobnog predsjednika na kojeg neće moći utjecati niti jedna stranka, neće biti stranački pijun i neće biti predsjednik na daljinski upravljač Zorana Milanovića!”, povikao je Bandić.

“Trebamo neovisnog i hrabrog predsjednika iz stvarnog života, a ne stranačkog laboratorija s Iblerovog trga!”, prisnažio je zagrebački gradonačelnik te nastavio: “Trebamo predsjednika koji je sposoban raditi, donositi odluke i rješavati probleme, donijeti stvarnu pravdu, a ne apstraktnu pravdu iz stranačkog laboratorija!”

“Ivo Josipović je proizvod užeg vodstva SDP-a. Kad Milanović nije imao hrabrosti kandidirati se za predsjednika, gurnuo je Josipovića u taj žrvanj. Takav predsjednik ne treba Hrvatskoj”, poručio je Bandić.

Kazao je i kako je zadnjih deset godina pokazao da zna, hoće i može voditi Grad Zagreb kao europsku metropolu i da ima viziju voditi Hrvatsku kao što je vodio Zagreb. Zahvalio se svima koji su izašli na izbore i onima koji nisu te ih pozvao na glasanje u drugom krugu kako bi “iskoristili svoju povijesnu šansu koju neće imati pet godina”.

Prethodni članci:

arti-200912270410006arti-200912270191006

Povratak na Net.hr