Milan Bandić ulazak u 2. krug započeo uvredama

Milan Bandić je uz SDP-ovog Ivu Josipovića ušao u drugi krug predsjedničkih izbora. Odmah nakon objave rezultata Bandić je prestao apstinirati od uvreda na račun svog protukandidata: “Josipović je od danas s tranački pijun kojim na daljinski upravljač upravlja Zoran Milanović”…

Čak pet puta Bandić je u svom pobjedničkom govoru spomenuo “stranački laboratorij” iz kojega je, kako tvrdi, izašao njegov protukandidat Ivo Josipović, a tri puta je ponovio da će njime na daljinski upravljač upravljati Zoran Milanović.


arti-200912270429006″Nakon reda zahvale red je da kažem kakvog predsjednika Hrvatska očekuje i treba. Drukčijeg predsjednika. Podvlačim – drukčijeg predsjednika Hrvatska treba. Hrvatska treba odlučnog i sposobnog predsjednika na kojeg neće moći utjecati niti jedna stranka, neće biti stranački pijun i neće biti predsjednik na daljinski upravljač Zorana Milanovića!”, povikao je Bandić.

arti-200912270464006″Trebamo neovisnog i hrabrog predsjednika iz stvarnog života, a ne stranačkog laboratorija s Iblerovog trga!”, prisnažio je zagrebački gradonačelnik te nastavio: “Trebamo predsjednika koji je sposoban raditi, donositi odluke i rješavati probleme, donijeti stvarnu pravdu, a ne apstraktnu pravdu iz stranačkog laboratorija!”

“Ivo Josipović je proizvod užeg vodstva SDP-a. Kad Milanović nije imao hrabrosti kandidirati se za predsjednika, gurnuo je Josipovića u taj žrvanj. Takav predsjednik ne treba Hrvatskoj”, poručio je Bandić.

Kazao je i kako je zadnjih deset godina pokazao da zna, hoće i može voditi Grad Zagreb kao europsku metropolu i da ima viziju voditi Hrvatsku kao što je vodio Zagreb. Zahvalio se svima koji su izašli na izbore i onima koji nisu te ih pozvao na glasanje u drugom krugu kako bi “iskoristili svoju povijesnu šansu koju neće imati pet godina”.

Prethodni članci:

arti-200912270410006
arti-200912270213006

Povratak na Net.hr