MIJENJA SE SPLITSKI GUP: / Grad će surađivati s arhitektima koji će davati stručne smjernice: 'Ovo je iznad politike'

Gradska uprava je priopćila kako je riječ o formalizaciji ranije dogovorene suradnje Grada kao nositelja izrade prostornih planova i DAS-a kao strukovne asocijacije splitskih arhitekata

19.1.2021.
14:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednica Društva arhitekata Split (DAS) Daša Gazde potpisali su u utorak Sporazum o suradnji po kojem će arhitekti davati stručna mišljenja na izmjene urbanističkog i prostornog plana.

Gradska uprava je priopćila kako je riječ o formalizaciji ranije dogovorene suradnje Grada kao nositelja izrade prostornih planova i DAS-a kao strukovne asocijacije splitskih arhitekata.

Dogovoreno je da će arhitekti pružati savjetodavne usluge i stručne smjernice prilikom izrade izmjena i dopuna gradskog Generalnog urbanističkog plana te izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja.

'Sporazum je dobar jer ide iznad politike i političke kampanje'

"Ovo je jamstvo da sve izmjene koje ćemo dati gradskim vijećnicima imaju stručnu recenziju i podlogu, kao i poticaj za plansko promišljanje razvoja grada koji je predugo bio zaključan u uskogrudnosti", rekao je Krstulović Opara.

Gazde je istaknula kako je obzirom na situaciju u Splitu ovaj sporazum dobar, jer se "ide iznad politike i političke kampanje".

Gradska uprava podsjeća da će se, prema dogovoru iz prosinca prošle godine, angažman stručnog tima u prvoj fazi odnositi na reviziju predloženih izmjena i dopuna Prostornog i Generalnog urbanističkog plana. Pritom će se sagledati sve potrebe grada u narednih 30-ak godina i tako osigurati podloga za značajne pomake u prostornom planiranju, stoji u priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali