ČUDNI KRITERIJI

‘MI SAMO PROVODIMO ZAKON…’ Pod okriljem noći nestao jedan od najljepših simbola Zagreba

Mnogi su građani Zagreba, a pogotovo najmlađi, voljeli zebru ispred Zoološkog vrta. Za one koji su je propustili, ta je zebra imala jedinstveni i prepoznatljivi dizajn prijelaza. Zbog toga jer je vodila prema pravim zebrama, zaista je izgledala poput zebrinih pruga. A sada je više nema.

Budno oko ekipe iz Sindikata biciklista prvo je primijetilo da vesele zebre više nema, a na svojoj Facebook stranici objavili su fotografiju njenog “svođenja” u legalne okvire.

“Poznati pješački prijelaz ‘zebra’ u Maksimirskoj ulici kod ZOO vrta oslikan je prije točno pet godina i obnovljen u kolovozu ove godine. Policija je, u ime zaštite zakona, naredila njegovo uklanjanje pa je kasno sinoć to i učinjeno”, pišu.

“Dakle, uz sve crne točke i propuste na cestama, nelegalnu signalizaciju, križanja na kojima svakodnevno stradavaju sudionici u prometu, odlučeno je da uklanjanje nestandardizirane zebre ima prioritet za sigurnost u prometu!

“Nebrojeno puta smo slali MUP-u molbe za sanaciju kritičnih točaka u prometu, prijavljivali nepropisnu infrastrukturu koja svakodnevno u opasnost dovodi stotine građana, sve bez rezultata”, objavio je Sindikat biciklista.

Na istoj Facebook stranici je prije nekoliko dana objavljena vijest kako je slična, “ilegalna” zebra uklonjenja u Dubrovniku, opet zbog “sigurnosti u prometu”.

Povratak na Net.hr