IMA NOVIH I U DOMOVIMA

METROPOLA IDE U MASOVNO TESTIRANJE? Zagreb ima 291 novozaraženu osobu, najviše slučajeva u školama, na poslu, vjerskim okupljanjima…

Trenutačno je 270 aktivnih slučajeva zaraze korisnika u 15 domova za starije na području Zagreba, a polovica slučajeva su asimptomatski

U protekla 24 sata na području Zagreba zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, među njima je i 16 korisnika domova za starije, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima, 137 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, a 123 su kontakti od prije pozitivnih osoba.

“Zabilježili smo i 16 slučajeva povezanih s 11 domova za starije na području grada”, izvijestila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Trenutačno je 270 aktivnih slučajeva zaraze korisnika u 15 domova za starije na području Zagreba, a polovica slučajeva su asimptomatski.

EKSPLOZIVNO OTKRIĆE: ‘Ovo bi moglo preoblikovati povijest pandemije!’ Izgleda da se ovaj virus pojavio puno ranije nego što smo svi mislili…

Hoće li u Zagrebu biti masovnog testiranja?

Šikić je napomenula je da su ostali novi slučajevi zaraze vezani za školski sustav, radno mjesto, dolaske iz inozemstva, vjerska okupljanja i boravke u zdravstvenim ustanovama.

Na novinarsko pitanje hoće li se i kada provesti najavljeno masovno testiranje građana u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić kazala je da se još još uvijek razgovara o toj mjeri.

“Tijekom vikenda gradonačelnik Milan Bandić održao je niz sastanaka s epidemiolozima i kriznim stožerom zdravstva Grada Zagreba”, kazala je Majić dodavši kako bi bilo neozbiljno davati informacije koje nisu do kraja posložene.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

PRIZNATI PULMOLOG I AKADEMIK UPOZORIO: ‘Bit će sve više mladih ljudi s težim oblikom bolesti. Za takve upale nema pravog lijeka’

Povratak na Net.hr