BIT ĆE GADNO

METEOALARM IZDAO UPOZORENJE: Stižu temperature do 20 i veliko pogoršanje vremena

Na Jadranu i područjima uz Jadran bit će promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, koja osobito na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru može biti obilna. Drugdje u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro posebice na istoku ponegdje magla. Prema kraju dana više oblaka, a na zapadu i mjestimična kiša, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni i južni, u Slavoniji jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i vrlo jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, na jugu Dalmacije malo viša, prognozirao je Državni hidrometeorološki zavod.

Vikend kišovit

Vikend će obilježiti kišno vrijeme. Oborine bi mogle biti obilne, a očekuju se i grmljavinsko nevrijeme te pljuskovi. Diljem zemlje bit će vjetrovito. U kopnenoj će Hrvatskoj puhati umjeren, mjestimice na udare i jak, jugozapadni i južni, u Slavoniji i jugoistočni vjetar. Na Jadranu će biti jakog i olujnog juga i južnog vjetra.

Zbog juga jutro će diljem Hrvatske biti toplije no što je uobičajeno za ovo doba godine, s temperaturama zraka koje će se na kopnu kretati između 6 i 13°C, na obali i otocima od 11 do 16°C. U najtoplijem dijelu dana očekuje se većinom između 15 i 18°C, tek će mjestimice u gorskoj Hrvatskoj najviše dnevne temperature biti nešto niže, prognozira meteo-info.

Vikend će bit oblačan i promjenjiv. Bit će povremene kiše, pogotovo na širem riječkom području, u Dalmaciji te u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.

Meteoalarm izdao upozorenje

Na kopnu će puhati slab južni i jugozapadni vjetar, dok će u istočnoj Slavoniji biti umjereni jugoistočni vjetar. Na sjevernom će Jadranu biti slabog jugozapadnog vjetra, a u Dalmaciji uglavnom umjerenog juga.

Temperature u jutarnjim satima kretat će se od pet do 10 stupnjeva na kopnu, i od 9 do 16 stupnjeva u Dalmaciji. U najtoplijem dijelu dana očekuje se uglavnom između 14 i 19°C.

Meteoalarm je izdao upozorenje narančastog stupnja zbog potencijalnih obilnih kiša na Sjevernom Jadranu, ali i žuto upozorenje zbog snažnog vjetra na jugu Hrvatske.

Povratak na Net.hr