DOŽIVOTNI BIVŠI PREDSJEDNIK

MESIĆ ODBIJA DELOŽACIJU: Ne želi napustiti ured dok ne dobije odluku Ustavnog suda

Kada je u travnju ove godine izmjenama Zakona o pravima bivših predsjednika Stjepan Mesić formalno izgubio pravo na ured u Grškovićevoj ulici u Zagrebu, odlučio je ustavnom tužbom osporiti tu odluku.

O njegovom zahtjevu, odnosno tužbi Ustavni je sud održao prvu raspravu. Istodobno, javlja HRT, Mesić tvrdi da poziv Državnoga ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) o primopredaji ureda još nije zaprimio.

‘ORUŽJEM SE NEĆU BRANITI’: Bivši predsjednik Mesić uskoro se mora preseliti iz ureda, no neće se lako predati

DUUDI poslao zahtjev za primopredaju zgrade

Odluku o tome je li zakon kojim ga se pokušava iseliti protuustavan, donijet će 13 sudaca Ustavnog suda. I to, čini se, vrlo brzo jer su dobili i posljednji dokument koji im je trebao – Vladino mišljenje o izmjenama zakona.

“Bivši predsjednik je naveo svoje razloge zašto je protuustavan, a Vlada je dala svoje mišljenje zašto smatra da nije protuustavan. I evo sad Ustavni sud treba donijeti odluku”, objasnio je za HRT Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

DUUDI je i prije toga poduzeo pravne korake pa je Mesiću prije tjedan dana poslan i službeni zahtjev za primopredaju zgrade u Grškovićevoj koju on, kaže, još nije primio.

NAJAVIO OŠTRU BORBU: Mesić će zbog ureda i na Ustavni sud, a već ima spreman i rezervni položaj

mesic487-ured

Mesić priznaje jedino oduku Ustavnog suda

“Očekivali smo da će bivši predsjednik Mesić sam napustiti zgradu, međutim zbog te tužbe, pretpostavljam da je odbio iseliti se do našeg dopisa, a odgovor na dopis još nismo dobili”, kazao je Tomislav Boban, predstojnik DUUDI-ja.

Mesić kaže da je za njega mjerodavna isključivo odluka Ustavnog suda i da, dok ne bude donesena, on i dalje putuje na skupove i konferencije na kojima lobira za hrvatske poduzetnik, a za koje troškove plaćaju organizatori.

Ured bivšeg predsjednika godišnje je trošio oko 800 tisuća kuna. Ako i ostane bez njega, Mesiću ostaje osobna zaštita na koju ima pravo odlukom MUP-a.

DOŽIVOTNI BIVŠI Evo koliko košta Ured bivšeg predsjednika Mesića

Povratak na Net.hr