ODUŠEVLJEN POBJEDOM

MESIĆ ČESTITAO TRUMPU: ‘Protiv vas su se udružili establišment i mediji, vjerujte mi da dobro znam kako je to!’

Bivši predsjednik Stipe Mesić čestitao je novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu.

U poruci kuju mu je poslao, a koja je na engleskom jeziku objavljena i na njegovoj službenoj stranici, Mesić hvali kontroverznog novog predjsednika Sjedinjenih Država.

PRVA JAVNA TRUMPOVA PORUKA NAKON POBJEDE: ‘Izrael je istinska demokracija i svjetionik nade’

Razumijem kako vam je…

“Dozvolite da se pridružim svim onima koji vam čestitaju na pobjedi u izborima za predsjednika SAD-a”, počinje Mesić, pa odmah nastavlja “Suočili ste se sa udruženim frontom establišmenta i mainstream medija ali briljantno ste se borili, i dobili veliku pobjedu.”

US-VOTE-TRUMP
‘Kad pobjediš svi te vole’ – iako u slučaju Donalda Trumpa to baš i nije slučaj, obožavatelja ipak ne nedostajeFoto: TIMOTHY A. CLARY/AFP

“Kao netko tko je, za razliku od vas, proveo najveći dio svoga života u politici (uključujući i 10 godina kao predsjednik Hrvatske), vjerujte mi da znam kada vam kažem da ste pobijedili protiv svih prepreka. Iako ja više ne sudjelujem aktivno u politici, pažljivo sam pratio cijelu kampanju.”

“Odahnuo sam kada sam vas čuo kako govorite o međunarodnoj politici i mjestu i ulogi SAD-a u svijetu. Postavljanje režima i provociranje sukoba s Rusijom bile su najveće pogreške koje je Washinghton počinio u zadnjim godinama. Vjerujem kako ćete vi biti u stanju voditi kako SAD tako i cijeli svijet u bolju budućnost.”

Moguće je i da bivši predsjednik traži novi posao, s obzirom da je Trumpu napisao kako bi se “volio susresti s vama, posebno ako biste osjetili kako bi vam iskustvo i znanje europskog državnika (doduše, malene zemlje) moglo ikako koristiti.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr