Play ponuda

BIH MINISTAR KOJI OPTUŽUJE HRVATSKU DA PODUPIRE ISLAMISTE STIGAO U ZAGREB: / Došao je na operaciju

Image
Foto: N1

Dragan Mektić za ragovor s novinarima u Zagrebu, gdje boravi privatno, nije baš bio raspložen, no nešto je na račun svojih optužbi spram Hrvatske ipak prkomentirao

21.3.2019.
13:08
N1
Play ponuda

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u Zagreb je došao službenim automobilom i s osiguranjem, ali tvrdi privatno, na kiruršku intervenciju. Kako doznaje N1 riječ je o operaciji očiju u jednoj privatnoj poliklinici.

Mektić za razgovor s novinarima baš nije bio raspoložen, ali je nekoliko izjava ipak iznio. "Ja se sa šefom OSA-e sastajam jednom, dva puta tjedno", odgovorio je za N1 na pitanje o fotografiji koju je objavio banjalučki RTRS, a na kojoj se nalaze on, šef Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić i novinar koji je plasirao priču.

Nije mu čudno što je objavljena ta fotografija. "Nije čudno, što će biti čudno. Ne znam što bi bilo čudno. Poznajem ga 20 godina. Kritizirao je i mene", rekao je Mektić na pitanje o novinaru.

Image
MEKTIĆ ISPITAN U TUŽITELJSTVU BiH: /

'Tko nije očekivao da će SOA reći nismo mi. Mene ne čudi što se oni brane'

Image
MEKTIĆ ISPITAN U TUŽITELJSTVU BiH: /

'Tko nije očekivao da će SOA reći nismo mi. Mene ne čudi što se oni brane'

Pitanje dokaza

Na pitanje o tome je li dostavio dokaze svojih tvrdnji Tužiteljstvu BiH, Mektić nije odgovorio.

Mektić je ustvrdio kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Za umješanost u slučaj prozvao je generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radio-televizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Play ponuda
Play ponuda