PREBACILI JE NA STADION / Medved otkrio kako će se proslaviti Oluja: 'Govorit će jedan od ratnih zapovjednika obrane Vukovara'

Ministar Medved otkrio je detalje ovogodišnje proslave Oluje čiji će se središnji dio održati na stadionu NK Dinara u Kninu

27.7.2021.
12:15
Nikola Čutuk/PIXSELL, Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas predstavnike Hrvatskog generalskog zbora na čelu s predsjednikom, umirovljenim generalom zbora Pavlom Miljavcem.

Na sastanku je sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Središnjica proslave na stadionu

Ministar branitelja Tomo Medved otkrio je detalje ovogodišnje proslave Oluje čiji će se središnji dio održati na stadionu NK Dinara u Kninu. Ministar je rekao da je već na prvom sastanku bio predstavnik HZJZ-a i dao im smjernice vezane za epidemiološke mjere koje se moraju poštivati na proslavi.

"Na tom tragu smo procijenili da je stadion u Kninu pozicija na kojem je moguće organizirati dostojanstveno obilježavanje ovog prevažnog datuma u našoj novijoj povijesti, a da pritom poštujemo mjere", kazao je.

"Na Tvrđavi u Kninu će biti protokolarni dio. Odnosno onaj dio pripadnika Oružanih snaga koji dižu hrvatski stijeg. sve ostale aktivnosti će se odvijati na igralištu prijenosom putem videozida, a potom i Sveta Misa u crkvi", kazao je.

"Prije programa na stadionu će državni vrh, stradalnici Domovinskog rata i hrvatski branitelji položiti vijenac kod spomen obilježja u centru Knina", rekao je Medved te dodao kako će se u skladu s mjerama prilagođavati broj stolica na stadionu.

Govorit će Danijel Rehak

"Što se tiče govora u ime stradalnika i branitelja ove godine predviđeno je da se obrati u Kninu jedan od ratnih zapovjednika obrane Vukovara, časnik Hrvatske vojske, bivši logoraš iz srpskih koncentracijskih logora, a danas predsjednik društva logoraša", time je Medved potvrdio da će govoriti Danijel Rehak.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac rekao je kako smatraju da je dobra odluka da se svečanost prebaci na stadion.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali