RUČAK ĆE DOBITI SVI

MEDVED OPOVRGNUO NAPISE DA OD PONEDJELJKA KREĆE OGRANIČAVANJE OBROKA U PETRINJI: ‘To ne dolazi u obzir’

Tomo Medved u subotu je opovrgnuo napise da od 1. ožujka u svi koji u Petrinji nemaju crvenu naljepnicu na kući neće dobiti ručak, poručivši da će biti ručka za sve dokle god će postojati potreba za to

Potpredsjednik Vlade i ravnatelj Stožera za saniranje posljedica potresa Tomo Medved poručio je u subotu da će ručka biti za sve dokle god za to bude postojala potreba, opovrgavajući tako napise kako od 1.ožujka oni koji u Petrinji nemaju crvenu naljepnicu na kući neće dobiti ručak. “A za to koliko potreba postoji nadležni su općine i gradovi koji te informacije dostavljaju Stožeru”, istaknuo je Medved u emisiji “Hrvatski radio za Banovinu”.

‘SVE SE LOMI PREKO NAŠIH LEĐA, TRPIMO UVREDE’: Pleter o optužbama koje kruže Banijom: ‘Možemo se mi i povući, na tržištu ima dosta posla’

‘Kolike god oni potrebe iskazali, mi ćemo ih osigurati’

Mediji navode da je obavijest kako od 1. ožujka nitko tko u Petrinji, nakon potresa, nema crvenu naljepnicu na kući neće dobiti ručak stajala na šatoru u Vatrogasnoj ulici nekoliko dana, a onda je nestala. “Želim opovrgnuti napise koje smo mogli vidjeti i danas u nekim dnevnim novinama. Od prvog trenutka RH pruža potporu svojim građanima i tako će ostati dokle god postoji potreba za to”, poručio je Medved.

Nadležnost je, kaže, gradova i općina da Stožeru dostavljaju potrebe za količinom hrane. “Kolike god oni potrebe iskazali, mi ćemo ih osigurati”, istaknuo je. Opadanje broja zahtjeva opravdava činjenicom da je došlo ljepše vrijeme. Naveo je da je Glina 20. veljače imala 2200 traženih obroka, a danas je to 1700. Ponovno ističući da je brojno stanje u nadležnosti općina i gradova, poručio je da “ni na koji način ne dolazi u obzir ukidanje ili smanjivanje količina potrebitih obroka”.

MINISTAR MEDVED IZVIJESTIO: Postavljeno 1518 kontejnera za stradale na Baniji, uklonit će se 406 oštećenih objekata

Od ponedjeljka ured u Glini

Medved je naveo da je od potresa do danas pozicionirano 1520 kontejnera ili mobilnih kućica neposredno uz obiteljske kuće, 1867 zamjenskih objekata spojeno je na električnu energiju, a napravljeno je 50 novih trafostanica. Između ostalog, uspostavljeno je više od deset kontejnerskih stambenih naselja, među kojima je najveće u Petrinji s 83 stambena i šest tehničkih kontejnera.

U pripremi je postavljanje kontejnerskog naselja u Glini, a 46 kontejnera je u logističkoj bazi u Lekeniku spremnih za pozicioniranje. Medved je naglasio da je ukupno 11.510 objekata oštećeno do te mjere da se u njima ne može stanovati. Dosad je prikupljeno 1696 zahtjeva za obnovu ili sanaciju, a od ponedjeljka se otvara ured i u Glini, rekao je.

ŠEF STOŽERA ZA SANACIJU OD POTRESA: ‘Naše će snage danonoćno ostati na terenu i to će biti tako i u ubuduće’

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr