MEDVED NAJAVIO DA ĆE U SLJEDEĆIH 20 DANA REALIZIRATI PROCES SMJEŠTAJA: / 'Nitko neće ostati bez obroka i u to budite sigurni'

Tomo Medved naveo je kako je u organizaciji Vlade i Stožera jučer stiglo 299 mobilnih kućica, a tijekom dana ih se očekuje još 70

11.1.2021.
11:05
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa Tomo Medved u ponedjeljak je izrazio nadu da će se u narednih 20 dana realizirati proces smještaja potresom pogođenog stanovništva u mobilne kućice i kontejnere.

Medved je u emisiji "Hrvatski radio za Banovinu" izjavio kako je već drugi dan nakon razornog potresa započeo program nabave i osiguravanja kamp kućica i kontejnera, kojih je danas na potresom pogođenom području sisačko-moslavačke županije 369.

Potrebno je 1500 kućica i kontejnera

Naveo je i kako je u organizaciji Vlade i Stožera jučer stiglo 299 mobilnih kućica, a tijekom dana ih se očekuje još 70.

"U skladu s ovom dinamikom koju sada provodimo vjerujem da ćemo u narednih 20 dana realizirati cjelokupan proces", poručio je Medved i dodao kako je potrebno 1500 kućica i kontejnera.

Istaknuo je kako je na lokaciji ciglane u Petrinji već postavljano i useljeno 20 objekata, isto je i u sisačkoj ulici Sajmište te na parkiralištu sisačkom nogometnog kluba Segesta gdje je instalirano 35 objekata.

Za smještaj stanovništva najavljena i obnova sisačkog hotela Panonia, gdje bi se krajem tjedna trebali osigurati kapaciteti za privremeni smještaj. Medved je kazao kako su u petrinjskoj vojarni smještane još 222 osobe.

Zahvala svim ugostiteljima i obrtnicima

Izvijestio je da je danas u Petrinji s pripremom i dostavom hrane počela državna tvrtka Pleter, te zahvalio svim ugostiteljima i obrtnicima koji već dva tjedna pripremaju hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Zahvaljujem svim ugostiteljima i obrtnicima na brojnim donacijama, a poglavito kuharima koji su s velikim iskustvom i srcem svih ovih dana neumorno radili kako bi prehranili stanovništvo kada je najteže", naglasio je Medved.

"Nitko neće ostati bez obroka"

Na općinama i gradovima je, dodao je, da na dnevnoj razini dostavljaju podatke o potrebama za hranom i lokacijama gdje se dostavlja, kao i odgovornu osobu za prihvaćanje i podjelu hrane.

"Nitko neće ostati bez obroka i u to budite sigurni", rekao je te najavio da se s ugostiteljima i nadalje nastavlja taj proces koliko to oni budu mogli i htjeli.

Medved je kazao i da službe i volonteri, zbog snijega i niskih temperatura, pojačano obilaze sva naselja te dijele vreće za spavanje, deke i sav nužan materijal da ljudi što lakše prevladaju ove teškoće.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali