PRIZOR ŠOKIRAO NA POLJUDU

MEĐU RAZGOLIĆENIM DJEVOJKAMA NA ULTRI I KATOLIČKI SVEĆENICI: ‘Tu smo da im pomognemo i pokažemo da postoji nešto više’

Pomalo neuobičajen prizor mogli su vidjeti svi koji su se sinoć zatekli na ulazu u Poljud gdje je započeo prvi dan ovogodišnjeg Ultra Europe festivala. Uz silne partijanere i razuzdanu mladež, mirno su stajala trojica katoličkih aktivista i dvojica svećenika, a sve kako bi mladima poručili da “postoji nešto više od samog partijanja” te kako bi im “ponudili svoju pomoć”.

Tri mlade djevojke, katoličke aktivistkinje, zajedno s još dvojicom svećenika stajale su na samom ulazu u splitski stadion Poljud gdje se zahuktavala atmosfera uoči prvog dana popularnog festivala elektronske glazbe, Ultra Europe. Iako su bili uredno akreditirani, izjave za medije nisu htjeli dati. No, reporterima Slobodne Dalmacije neslužbeno su kazali kako su na Ultru stigli kako bi mladim partijanerima prenijeli poruku o tome da postoji nešto više od divljeg partijanja na techno partyjima.

Pritom su pokazali u smjeru samostana sv. Ante koji se nalazi u blizini Poljuda. Novinarima su otkrili da su sa sobom ponijeli i vodu, u slučaju da nekome zatreba te da će pokušati probdjeti cijelu noć.

Svećenici su na petom izdanju Ultre doista predstavljali zanimljiv kontrast s obzirom na razgolićene djevojke koje su paradirale svuda okolo. Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije prošle je godine pak izdao priopćenje vezano za  Ultru u kojem su izjavili kako će “biti prisutni među mladim posjetiteljima festivala i svjedočiti kršćansku nadu”.

Tad su najavili i kako će posjetiteljima Ultre biti na raspolaganju ako se netko od tih mladih ljudi želi pomoliti ili ispovjediti.

ULTRA JE SLUŽBENO POČELA: Razgolićeni partijaneri navalili na Poljud, a ima i poznatih lica. Pogledajte fotogaleriju

POHLEPNE SPLIĆANE STIGLA KARMA: Htjeli su masno zaraditi na Ultri, a sada su prisiljeni na drastično spuštanje cijene noćenja

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr