'NIKAKVE KORISTI...'

MEĐU PRVIMA PRIJAVLJENA, A POZIVA NIGDJE: Riječanka (67) još nije cijepljena: ‘Prijavila sam se i kod doktora i na ‘Cijepise’, opet ništa!’

Žena iz Rijeke od 67 godina ljuta je jer ju još nitko nije pozvao na cijepljenje te je kritizirala izjavu Marije Bubaš o tome da će se ‘cijepljenje prijavljenih obaviti dok trepneš okom’

Riječanka Mica Zorić-Canjuga je 67-godišnjakinja koja još nije primila cjepivo. Svoju priču i frustraciju podijelila je s redakcijom Novog lista.

“Imam 67 godina i među prvima sam se prijavila za cijepljenje preko svojeg doktora obiteljske medicine. S obzirom na to da od toga nije bilo nikakve koristi, prošli tjedan sam se prijavila i preko platforme ‘Cijepise’. Opet ništa!”, napisala je Riječanka Novom listu osvrćući se na izjavu Marije Bubaš.

Bubaš, inače koordinatorica HZJZ-a za cijepljenje, izjavila je da će “cijepljenje prijavljenih osoba obaviti dok trepneš okom”.

TRAGIKOMEDIJA ZVANA ‘CIJEPISE’: Zagrepčanka dobila poziv na cijepljenje drugom dozom, a nije primila ni prvu: ‘Nema koristi…’

‘Taj treptaj oka predugo traje’

“Taj ‘treptaj oka’ gđe Bubaš, po mojem skromnom mišljenju, (pre)dugo traje. Ako je i pjesnička sloboda, previše je. Ilustracije radi, napominjem da je moja susjeda, punih 15 godina mlađa od mene, već odavno pozvana na cijepljenje. Ne, nema komorbiditete i ne, ne radi nikakav rizičan posao”, napisala je Zorić-Canjuga.

Oko 60 posto građana starijih od 65 godina cijepilo se u Primorsko-goranskoj županiji, procjenjuju epidemiolozi. Prema pisanju Novog lista, kao uska grla za cijepljenje starijih građana spominju se liječničke ordinacije s većim brojem starijih pacijenata. Zbog toga u drugim ordinacijama koje skrbe o mlađim pacijentima, na red za cijepljenje dolaze i one osobe trebaju biti cijepljene u trećoj fazi.

Vladimir Mićović, šef NZJZ-a PGŽ, rekao je da je u ovom trenutku glavni cilj programa cijepljenja “uhvatiti” sve starije građane. Zato je pozvao 67-godišnju Riječanku da mu se javi.

“Vjerujemo da će se većim količinama cjepiva, cijepljenje starijih ubrzati i mislim da ćemo u sljedećih nekoliko tjedana uspjeti cijepiti sve starije od 65 godina jer nam je glavni cilj doći do njihove procijepljenosti”, rekao je Mićović.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr