MATURANTI IŠARALI SPOMENIK USTAŠKIM GRAFITIMA: / Išaran spomenik oslobođenju Rijeke, Obersnel kaže da to nije slučajno

22.5.2018.
16:03
Nel Pavletic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Riječki su maturanti u utorak u središtu grada tradicionalno bučno i uz polijevanje vodom i posipanje brašnom obilježili zadnji dan svoga srednjoškolskog obrazovanja, a po policijskom izvješću nije bilo ozbiljnijih izgreda, osim prijavljenoga ispisivanja grafita s ustaškim simbolima po Spomeniku oslobođenja Rijeke na Delti.

Maturanti su preplavili ulice, trgove i parkove središta grada u raznobojnim majicama koje su ubrzo bile prekrivene brašnom, ali i razbijenim jajima. Međusobno su se polijevali vodom, pjevali i radosno proslavljali kraj škole. U Rijeci nema organizirane zajedničke fešte za maturante pa se zabava nastavlja u manjim skupinama po Rijeci i okolici, često u iznajmljenim kućama za ovu prigodu.

Galerija

Grafit je odmah uklonjen

Ovoga puta nisu prijavljena oštećenja na autobusima niti gradskoj komunalnoj opremi. No, policiji je dojavljeno o ispisivanju ustaških simbola na Spomenik oslobođenja Rijeke, a počinitelji nisu za sad utvrđeni. Nadležne službe odmah po dojavi su uklonile grafit.

Priopćenjem je reagirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, rekavši da najoštrije osuđuje šaranje Spomenika oslobođenja ustaškim i ostalim nacističkim simbolima.

"Vjerujem da će mnogi ovaj čin pokušati opravdati mladenačkom ludošću, neznanjem i prkosom prema autoritetima, možda čak i slučajnošću, no posljednjih je godina u našoj državi previše takvih "ludosti" i "neznanja" da bi ih se moglo svrstati u slučajnosti", istaknuo je Obersnel.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali