(PO)NORIJADA

MATURANTI DIVLJAJU: U Rijeci salutirali fašističkim pozdravom, u Zagrebu demolirali vlakove

Maturanti diljem Hrvatske tradicionalno veselo, bučno, no nažalost ponegdje i s vandalskim ispadima slave posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja.

Jednu od većih mrlja ostavili su maturanti iz Rijeke koji su svoju proslavu obilježili salutirajući fašističkim pozdravom.

Fašistički pozdrav je – zafrkancija!

Naravno, pritom su pozirali s uzdignutim desnicama, a fotografiju sramotnog čina ubrzo objavili na Facebooku. Jutarnji list piše kako im se javio jedan od srednjoškolaca s fotografije rekavši kako je bila riječ o “zafrkaciji, a ne veličanju fašističkih režima”. Navodno se radi o učenicima Prometne škole iz Rijeke.


U Zagrebu policija privela sedam maturanata

Zagrebačka policija je za vrijeme Dana zagrebačkih maturanata, koji je na jezeru Bundek, privela sedmero maturanata zbog remećenja javnog reda i mira dok je hitna medicinska služba imala ukupno 25 intervencija.

Policija je izvijestila i o dva oštećena vlaka i jednom tramvaju.

Trećina od 25 intervencija hitne službe pružena je zbog prekomjerne konzumacije alkohola a petero maturanata prevezeno je na triježnjenje u zagrebačke bolnice, doznaje se u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu.

Uz to, bilo je i više lakših ozljeda dok je u nekoliko slučajeva medicinska pomoć pružena zbog kolapsa.

Dan zagrebačkih maturanata počeo je u podne okupljanjem oko osam tisuća maturanata na Trgu bana Jelačića, nakon čega je vesela povorka već tradicionalno krenula prema jezeru Bundek, gdje su završetak srednjoškolskog obrazovanja slavili uz bogat glazbeno-scenski program koji je trajao do 22 sata.

TEKU POTOCI ALKOHOLA: Tisuće mladih okupirale ulice Zagreba i Hrvatske. Pogledajte galeriju

Povratak na Net.hr