MATIĆA FASCINIRA HDZ: / 'Majstori su da okrenu situaciju. Klanjali su se Glogoškom, Klemmu i ekipi, a sada govore o govoru mržnje'

'Ovo je Plenkoviću došlo kao kec na desetku da skrene pozornost s mnogih pitanja. Kad bi to bio najveći problem u Hrvatskoj, onda bi Hrvatska bila sretna zemlja.

26.2.2021.
10:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

SDP-ov europarlamentarac, Predrag Fred Matić, komentirao je danas za N1 slučaj riječkog kafića "Three Monkeys", čiji je vlasnik poručio da HDZ-ovci nisu dobrodošli, nakon čega je to predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković okarakterizirao kao govor mržnje. Matić je podsjetio na događaje od prije pet, šest godina i na šator u Savskoj.

“Ako su HDZ-ovci u ičemu majstori, onda su majstori u politici ‘drž’te lopova’. Svi ti ljudi koji su prije pet, šest godina podržavali šatoraše, dolazili u Savsku, ljubili prsten Glogoškom, a među njima je naravno bio premijer Plenković, svi viđeniji HDZ-ovci i crkveni vjerodostojnici i ona tzv. predsjednica. Svi su bili tamo i klanjali se Glogoškom, Klemmu i ekipi i oni sada govore o govoru mržnje”, istaknuo je Matić.

“Ovo je Plenkoviću došlo kao kec na desetku da skrene pozornost s mnogih pitanja. Kad bi to bio najveći problem u Hrvatskoj, onda bi Hrvatska bila sretna zemlja. Kad je bio šator onda je to bilo jedno. I kada je drečao protiv nenarodne vlasti, legalno izabrane na demokratskim izborima. A sada se stvara žrtva od njih i maltene svaki restoran ih želi ubiti”, dodaje.

'Majstori okretanja situacije'

Govoreći o izjavi HDZ-ovca Maria Kapulice koji se boji da djecu HDZ-ovaca sutra možda neće pustiti u tramvaj, rekao je da se to neće dogoditi. “Neće gospodine Kapulica, svi vozači tramvaja su ili u HDZ-u ili Bandićevoj stranci, prema tome može samo nekoj drugoj djeci biti zabranjen ulazak u tramvaje”, kaže Matić.

“Prije šest godina mene i Glavaševića, Nađ, godinu i pol dana čuvala i pratila policija. Tada je to bilo sve okej. Sad je to pobuna, Plenkovića žele ubiti. Majstori su u tome da okrenu situaciju, to im se treba priznati”, kaže Matić za N1.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali