Gostovanje ministra i bivše direktorice Matešić na HRT-u pretvorilo se u svađu

U emisiji ‘Poslovni tjedan’ ponovno se raspravljalo o problemima u Hrvatskoj turističkoj zajednici i smjeni dosadašnje direktorice Meri Matešić. Ministar Lorencin rekao je kako su promjene išle presporo te da je to jedini razlog njezine smjene.

Čitav kurs, kao i sve promjene koje radimo u turizmu – rađene su u ovih proteklih godinu dana izuzetno sporo, i mi tu s time nismo zadovoljni, rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Uključivši se u emisiju telefonom, bivša direktorica HTZ-a Meri Matešić poručila je ministru kako su bili u dnevnoj, višestrukoj komunikaciji sa svim djelatnicima.

“A vi isto tako zaboravljate da posljednjih tjedana ja s vama uopće nisam mogla razgovarati”, rekla je Lorencinu Matešić.

Spin ili fakat?

Lorencin smatra kako je priča o outsourcingu i ‘blaćenjem’ konzultanata – spin bivše direktorice Matešić.

“Da je direktorica bila ovako proaktivna tijekom čitavog svog vremena u HTZ-u, i da je napravila jednu takvu kampanju, kao što je napravila ovakvu kampanju u proteklih 2, 3 mjeseca – mi ne bi bili u ovakvoj situaciji. Ja to sve sada vidim – bila je to bitka za poziciju, fotelju..”, kazao je Lorencin te spomenuo pitanje 12 plaća:

“A razlog zašto joj je bilo bitno – da se prihvati ili ne prihvati izvješće leži i u činjenici koja proizlazi iz ugovora o radu direktorice, gdje ona prihvaćanjem izvješća stječe pravo na 12 neto plaća… Mislim da sve skupa nema veze sa profesionalnošću i žao mi je da je to u fokusu hrvatskog turizma”.

Burna reakcija Matešić

Na to je burno reagirala Matešić: “To nije istina! Cijelo vrijeme me ministar lagao u oči! To je jedno, a moj ugovor nije nikakav problem, na njemu je inzistirao bivši ministar, a on isključivo ovisi o odluci Turističkog vijeća, može iznositi jednu plaću, a može i nijednu. Ja ga ni u jednom trenutku nisam aktivirala, a moja plaća iznosi 17 tisuća kuna plus dodaci. Ja, eto, nemam problema sa iznošenjem podataka, a o čuvanju pozicije mi jedan političar zaista ne treba dijeliti lekcije”.

Povratak na Net.hr