Poduzetni i inovator iz Svete Nedelje Mate Rimac danas je svečano obznanio kraj rada na novom hiperautomobilu za koji je napisao da je najsnažniji i najbrži serijski automobil s najvećim paketom baterija i najluđim tehničkim karakteristikama. Svojoj novoj jurilici dao je naziv Nevera po snažnoj mediteranskoj oluji. Prenosimo dvije današnje Rimčeve objave s Facebooka.

'Započinjemo isporuku već ove godine'

"Evo ga, napokon. Proizvod četiriipolgodišnjeg nevjerojatnog putovanja na kojem smo istodobno gradili tehnologiju, automobil, tim, tvrtku, proizvodne pogone, procese i sve ostalo. Ovdje je najsnažniji, najbrži serijski automobil s najvećim paketom baterija i najluđim tehnološkim značajkama. Nećemo vam govoriti koliko je Nevera izvrsna - pustit ćemo da proizvod i recenzije govore sami za sebe.

Nije uobičajeno da tvrtka koja proizvodi hiperautomobile dopušta novinarima da testiraju predserijske modele bez nadzora i ograničenja, čak potičući lansiranje i vožnju u zatvorenom uzletištu. Upravo smo započeli - slijedi još mnogo neovisnih testova i recenzija. Sljedeće: započinjemo isporuku automobila kupcima već tijekom ove godine. To nas svrstava među prve novopridošlice koji će započeti isporuke svojih automobila kupcima nakon Tesle, ne računajući kineske proizvođače električnih vozila. Veliki pozdrav cijelome timu!", napisao je Rimac u svojoj objavi na Facebooku.

'Rimac C_Two postaje Nevera'

U drugoj je objavi napisao kako su godine inženjerskog napora rezultirale najnaprednijim hiperautomobilom do danas. "Rimac C_Two postaje #Nevera king. Upečatljiv iznimnom brzinom i ozbiljnošću, Nevera s ponosom nosi ime iznenadne, neočekivane i moćne mediteranske oluje", napisao je.