MATE RIMAC DOŠAO PODUČITI PLENKOVIĆA: / 'Pokazat ćemo Vladi što je važno autoindustriji, a onda neka oni odluče...'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila, danas je bio na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem

24.6.2019.
20:09
Davor Puklavec/PIXSELL
Play logo

Premijeru je uoči njegova sastanka, koji će se održati u petak, s predstavnicima Hyundaija i Porschea, podijelio svoja iskustva. Za N1 je rekao o čemu su razgovarali.

"Želimo naša iskustva podijeliti da bi autoindustrija investirala u Hrvatsku. Užasna je šteta što smo mi propustili val kada je autoindustrija krenula iz zapadne u istočnu Europu i firme investirale u Češku, Slovačku, Sloveniju, Srbiju, a to je Hrvatska prespavala. Sada je krenuo novi val i želimo privući investitore u Hrvatsku. Imamo sastanak u petak u našoj tvrtki s Vladom i Hyundaijem i Porscheom gdje ćemo pokazati Vladi što je važno autoindustriji", otkrio je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIMAC OTKRIO KOLIKO NJEGOVA TVRTKA VRIJEDI I NAJAVIO VELIKE PLANOVE: /

Kod Zagreba će graditi tvornicu vrijednu 100 milijuna eura

Image
RIMAC OTKRIO KOLIKO NJEGOVA TVRTKA VRIJEDI I NAJAVIO VELIKE PLANOVE: /

Kod Zagreba će graditi tvornicu vrijednu 100 milijuna eura

Opsežna studija o neuspjehu

"Mi želimo pokazati što je autoindustriji važno, a onda je na Vladi da odluči želi li ići u tom smjeru i raditi mjere koje su potrebne da bi investitori došli u Hrvatsku", nastavio je. Rimac je pripremio opsežnu studiju u kojoj je otkrio zašto je autoindustrija zaobilazila Hrvatsku. Lukrativnost i potencijalne mogućnosti ulaganja u domaću industriju potvrđuje činjenica da je Porsche investirao 18 milijuna eura, a Hyundai i Kia 80 milijuna u Rimčevu tvornicu.

"Države se, kao i tvrtke, natječu na otvorenom tržištu i da bi bile atraktivni proizvođačima moraju imati komparativne prednosti, a sada nažalost nismo ni na short listi kada se razmatra investicija", pojasnio je Rimac i dodao da se to treba promijeniti ako Andrej Plenković i njegova Vlada žele privući investicije iz autoindustrije.

Play logo

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo