MARTINU DALIĆ UZRUJALE TODORIĆEVE RIJEČI, EKSPRESNO MU ODGOVORILA: / 'Iznosi laži i izmišlja teorije zavjere. Tužno za gledati...'

Krajnje je vrijeme da se gospodin Todorić suoči sa svojim greškama i prestane iznositi laži,

16.1.2020.
18:33
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora održao konferenciju za medije na kojoj je "iznio nove dokaze" vezane uz slučaj Agrokor, ekspresno mu je odgovorila Martina Dalić, bivša ministroica gospodarstva i potpredsjednica Vlade, koju su Todorićeve riječi šokirale i poprilično uzrujale.

"Tužno je gledati koliko je osoba koja je do prije koju godinu smatrana sposobnim poduzetnikom spremna bježati od odgovornosti i vlastitih pogrešaka. Umjesto iznošenja laži i izmišljanja teorija zavjere gospodin Todorić bi trebao priznati pogreške koje je učinio u upravljanju Agrokorom i zbog kojih je Agrokor završio u stečaju. Istina je da je Agrokor završio u stečaju jer gospodin Todorić i Uprava Agrokora nisu na vrijeme prepoznali, reagirali i spriječili krizu u Agrokoru. Vjerovnici su u nagodbi otpisali Agrokoru tri milijarde eura odnosno 22,2 milijarde kuna kredita kojima je Agrokor opteretio upravo gospodin Todorić, a cijeli proces porezne obveznike, proračun i hrvatske građane nije koštao ništa", kazala je Dalić, javlja RTL.

'Krajnje je vrijeme da prestane iznositi laži, teporije zavjere i vrijeđati ljude'

Potom je otkrila još jedan bitan detalj koji pobija riječi bivšega vlasnika Agrokora.

"Istina je također da je gospodin Todorić zajedno sa svim članovima Uprave Agrokora zatražio od Trgovačkog suda u Zagrebu primjenu Zakona o izvanrednoj upravi. Bez njihova zahtijeva sudu izvanredna uprava ne bi bila moguća. Smatram stoga da je krajnje vrijeme da se gospodin Todorić suoči sa svojim greškama i prestane iznositi laži, apsurdne teorije zavjere i vrijeđati ljude koji su sudjelovali u sprječavanju da se kolaps Agrokora transformira u kolaps hrvatskog gospodarstva", kazala je Dalić.

Podsjetimo, Todorić je kazao da su mu dostavljeni "do sada tajni dokumenti" koji, navodno, "potvrđuju djelovanje organizirane grupe Borg formirane s krajnjim ciljem protupravnog oduzimanja privatnog vlasništva najveće regionalne kompanije". Dotakao se pritom i Martine Dalić za koju je kazao da je u svojim komentarima na strategiju oduzimanja Agrokora poslala stav da vlasništvo nad Agrokorom neće biti isto kao što je sada.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali