Play ponuda

'Martini želim puno sreće, trebat će joj'

shimmer fallback
29.12.2010.
20:24
Play ponuda

Hrvatski sabor aktivirao je u srijedu zastupničke mandate bivšim ministrima Ivanu Šukeru, Branku Vukeliću, Marini Matulović-Dropulić i Boži Biškupiću koji su se nakon prestanka obnašanja ministarske dužnosti vratili u saborske klupe.

Novi zastupnici odmah su i položili prisegu, nakon čega je Sabor zaključio izvanrednu sjednicu. Novim zastupnicima mandat koji će obnašati u HDZ-ovim klupama počinje 6. siječnja, odnosno osam dana od podnošenja zahtjeva za aktiviranje.

Bivši su, pak, ministri u ranijim izjavama novinarima svojim nasljednicima poželjeli uspješan rad zadovoljni stanjem u resorima koje im ostavljaju.

Šuker: Neki pričaju svašta

Upitan što kaže o svojoj nasljednici na čelu Ministarstva financija Martini Dalić, Šuker je kazao kako je s njom odlično surađivao i kada je bila državna tajnica u ministarstvu, kao i kad je vodila Središnji državni ured za razvojnu strategiju.

"Mislim da će odlično raditi svoj posao", kazao je i zaželio joj puno sreće u radu koja će joj, ističe, trebati.

Odbacio je medijska nagađanja da je povrijeđen smjenom i ocijenio "da su si neki uzeli pravo da pričaju svašta" te da to nema namjeru komentirati.

"U najtežim vremenima bio sam na čelu najtežeg resora i definitivno se danas može reći da je Hrvatska u svim ovim turbulentnim i teškim vremenima ipak zadržala financijsku stabilnost, stabilnost javnih financija i danas donositi osude o ovome ili onome mislim da ne bi bilo korektno", rekao je.

Ponosan je na ono što je napravljeno u ministarstvu koje je vodio, ali i izrazio žaljenje što, kako je rekao, neka tijela nisu napravila posao da OIB profunkcionira s prvim danom iduće godine. "Mislim da bi onda situacija za mnoge koji danas drže lekcije u Hrvatskoj bila znatno drugačija", rekao je.

Šuker je odbacio medijske napise da je svoj odlazak uvjetovao dolaskom na čelno mjesto saborskog Odbora za financije.

Novoizabrani potpredsjednici Vlade RH i ministri su naglasili da je godina dana dosta vremena za velik i dobar posao te zahvalili premijerki Jadranki Kosor što ih je predložila, te zastupnicima što su ih u Saboru potvrdili.

Domagoj Milošević je ocijenio kako godinu dana nije malo vremena. "Ja sam navikao raditi pod vremenskim pritiskom tako da tu neće biti problema", rekao je.

"Znam da Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo imaju puno potencijala i mnogo prilika za investicije i siguran sam da ćemo te potencijale i osloboditi", kaže Milošević.

Nova ministrica financija Martina Dalić kazala je da je o onome što može napraviti razmišljala u kontekstu ukupnih ciljeva koje je premijerka Kosor iznijela tijekom saborske rasprave.

"Nedvojbeno spadam u one koji misle da Hrvatska iduće godine ne može izgubiti ni jedan dan i da se ne trebamo opterećivati je li ona predizborna ili nije". Ciljevi su jasni- ubrzanje programa gospodarskog oporavka, izlazak iz recesije, članstvo u EU i u kontekstu sva ta tri cilja mislim da se može puno napraviti, kazala je Dalić i najavila kako sada slijedi upoznavanje sa situacijom u javnim financijama.

Vezani članci:

arti-201012290273006 arti-201012290445006 arti-201012270330006 arti-201012280098006

Play ponuda
Play ponuda