MARKOTIĆ OTKRILA KADA ĆEMO MOĆI SKINUTI MASKE: / 'Vrlo je moguće da bismo od idućeg proljeća mogli puno slobodnije disati'

'Još je uvijek rano za opuštanje jer smo u silaznoj fazi. Još su broj veliki, iako su ohrabrujući sa praktično 50 postotnim padom'

6.5.2021.
22:24
Marko Prpic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" komentirala je za Dnevnik Nove TV tvrdnje da je završio treći val pandemije koronavirusa, što je prvo spomenuo ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak. "Jasno je da smo uspjeli prelomiti krivulju i da ide polako pad. Naravno, još je uvijek rano za opuštanje jer smo u silaznoj fazi. Još su broj veliki, iako su ohrabrujući sa praktično 50 postotnim padom, na primjer danas", objasnila je.

Markotić je rekla da "svi vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme moći biti bez maske" kada se prikupi više podataka i postigne dovoljna procijepljenost. Dodala je da bolnice uvijek kasne za epidemiološkim djelom te da će se olakšanje osjetiti za tri do četiri tjedna.

Otkrila je da bismo na jesen mogli imati puno bolju situaciju u odnosu na ovu zimu. "Vrlo moguće da od idućeg proljeća bismo mogli puno slobodnije disati".

Docjepljivanje trećom dozom

Smatra da je važno što se dinamika cijepljenja ubrzava. "Ja se iskreno nadam da će naše službe napraviti izvrstan posao i da će se veliki broj cijepiti", izjavila je.

Istaknula je kako je vrlo moguće da će negdje pred zimu trebati još jedno, treće docjepljivanje. "Moguće je da će biti situacija kao s gripom – da ćemo svake godine trebati određeno docjepljivanje i tu čekamo neke nove, relevantne podatke".

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali