DO JUČER GRADONAČELNIK, DANAS ŽUPAN / Marko Jelić preuzeo dužnost u šibensko-kninskoj županiji: Svakodnevno će putovati na posao u Šibenik

'Malo prije sam prepustio dužnost gradonačelnika, a sada se prihvatio dužnost župana'

4.6.2021.
14:51

Novi šibensko-kninski župan, dojučerašnji kninski gradonačelnik Marko Jelić, zajedno sa zamjenicima Iris Ukić Kotarac i Ognjenom Vukmirovićem, preuzeo je u petak dužnost od Gorana Pauka (HDZ) koji je na toj funkciji bio tri uzastopna mandata.

Nakon primopredaje dokumentacije u uredu župana, Pauk je zaželio novom županu i njegovim zamjenicima sreću u vođenju poslova Županije.

U zgradu Županije ušao s velikim emocijama

"Neka bude još 100 puta uspješnija nego što je bila do sad. Sve u županijskoj administraciji ostavljam s čistim računima, puna srca i mirne savjesti", kazao je Pauk koji odstupa i s funkcije predsjednika Hrvatske zajednice županija. Novi župan Marko Jelić zahvalio je Paukovoj administraciji na uspješno obavljenim predradnjama za primopredaju vlasti. 

"Biti 15 godina izabrani župan, to je velika stvar. Nastavit ćemo sve projekte koji su započeti i nastojat ćemo ih završiti te po potrebi prilagoditi. Cijelo vrijeme smo zastupali inkluzivnost i jednakost i tako ćemo se i ponašati", poručio je novoizabrani Jelić navodeći da s poslom počinje odmah.

Postoje neka otvorena pitanja, rekao je, iako mu je Pauk prenio informacije o poslovima koje treba žurno rješavati. Dodao je i da je u zgradu Županije ušao s velikim emocijama.

I dalje će živjeti u Kninu

"Malo prije sam prepustio dužnost gradonačelnika, a sada se prihvatio dužnost župana. Težnja građana na izborima je rekla da od nas očekuju dosta. Treba se zbilja potruditi i raditi i nastojat ćemo svim silama opravdati to povjerenje koje smo dobili", kazao je novi župan.

Jelić je otkrio da će i dalje živjeti u Kninu odakle će svakodnevno putovati na posao u Šibenik.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali