ŽALI ZA HASANBEGOVIĆEM

MARKIĆ BIJESNA NA PLENKOVIĆA: ‘Odabrao je ministricu s kojom je oduševljena oporba’

O kandidatima za članove buduće Vlade, koje je jučer predložio mandatar Andrej Plenković, a o kojima će danas raspravljati zastupnici u Hrvatskom saboru, oglasila se i čelnica stranke i udruge ‘U ime obitelji’ Željka Markić.

U svojoj objavi na Facebooku, Markić se u prvom redu osvrnula na činjenicu da Zlatko Hasanbegović više neće biti ministar kulture ne štedeći Plenkovića.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

‘SDP, HNS i Beljak večeras slave’

“Zlatko Hasanbegović prvi je HDZ-ov ministar kulture u posljednjih 15 godina koji je prestao novcem poreznih obveznika financirati lijevo-liberalne udruge, medije i “kulturne” projekte koji su uništavali hrvatsku kulturu, a kako bi osigurao da ga ne napadaju. Zbog toga su se na njega udruženim naporima obrušili SDP, HNS, satelit Beljak te o njima ovisne udruge i većina medija. Svi oni večeras slave. Novi je mandatar imenovao Hasanbegovićevu suprotnost. I razveselio sve one koji sigurno nisu glasali za njega. Da pobrojim samo neke moguće razloge zbog kojih bi mandatar odabrao ministricu kulture s kojom je oduševljena oporba, a nezadovoljan velik dio onih koji su mu omogućili da postane mandatar:

‘IMAMO LI VREMENA MAKNUTI JE?’ Procurili detalji s napete sjednice vrha HDZ-a, najviše se raspravljalo o ministrici kulture

“Čijeg je povjerenja dostojan Plenković?”

1. Mandatar se ne slaže s antikorupcijskim i antitotalitarnim potezima bivšeg ministra
2. Mandatarova taština nije mogla podnijeti da mu zbog Zlatka Hasanbegovića mediji lijepe etiketu “desničara”
3. Mandatar je udovoljio Pupovčevu zahtjevu da Hasanbegović ne bude ministar kulture
4. Mandatar dijeli stavove Nine Obuljen o Domovinskom ratu i šire
5. Mandatar je ministra kulture birao na temelju želja francuskog veleposlanstva…

Da ne nabrajam dalje, mogući razlozi su jedan gori od drugoga. Jedno je sigurno – micanjem iz Vlade ministra s najviše preferencijalnih glasova koji je jedini, na institucionalni način krenuo rješavati korupciju u svom resoru – mandatar je dao potpuno novo značenje riječi – vjerodostojnost. Čijeg je to povjerenja bio dostojan Andrej Plenković”, zapitala se Markić.

HASANBEGOVIĆ: ‘Ostajem vjeran bogu i narodu! Nova ministrica Obuljen? Dobro se zna tko je ona…’

8172565

Povratak na Net.hr