DR. ZOVAK PRELOMIO: / Podnio ostavku na mjesto ravnatelja KBC-a, oglasila se i Zadravec: 'Građani mi pokazuju palac gore'

Image

'Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom'

11.5.2021.
11:12
Play logo

Prof. dr. Mario Zovak podnio je ostavku na mjestu v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice. Po pitanju ostavke oglasio se priopćenjem koje donosimo u cijelosti:

"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. Ravnatelja KBC Sestre milosrdnice. Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik Ravnatelja, zamjenik Ravnatelja, savjetnik Ravnatelja, Ravnatelj i na kraju v.d. Ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Image
MARIO ZOVAK IZ KBC-A SESTRE MILOSRDNICE: /

'Uprava neće dopustiti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva'

Image
MARIO ZOVAK IZ KBC-A SESTRE MILOSRDNICE: /

'Uprava neće dopustiti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva'

Krizne situacije

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju čiji sam Predstojnik od 2011. pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za Ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu.

Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Neće se prijaviti za novi mandat

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju Predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti", piše u priopćenju.

Njegovu ostavku sutra će prihvatiti Upravno vijeće, a Zovak nema ambiciju prijaviti se za novi mandat, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Zadravec: Naslutila sam to

Dijana Zadravec komentirala je ostavku za N1 televiziju. "Ostavka me nije iznenadila budući da sam kroz nejgovo ponašanje u zadnje vrijeme naslutila da će se to dogoditi. Želim mu, bez obzira što nismo ostvarili dobru suranju, sve najbolje. Komunicirala sam s njim da se za onkološke bolesnike dogovori suradnja s drugim kućama i to smo pokrenuli. Onkološki pacijenti neće biti zakinuti, ja operativno to odrađujem. Jučer sam od Zovaka tražila da Povjerenstvo za unutarnji nazdor i kontrolu prema kojem se ja moram obraćati s brojnim očitovanjima, a u kojem sastavu su dr. Vagić i dr. Milas… oni su dio skupine koja cijelo vrijeme okrestrira napade", rekla je Zadravec.

Osvrnula se i na prijavu za mobing koju su protiv nje podigle kolege. Prijavu je potpisalo njih 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

'Orkestriran napad'

"To je orkestriran napad u pozadini kojega su ovi ‘veći igrači’, a to su sestre i radiološki tehnolozi od kojih sam ja 13 razaznala koji su, a polovicu njih nisam prošli tjedan ni vidjela. Kažu da ih ‘kontroliraju’ moji ljudi. Ja sam zatražila za te radiološke tehnologe koji rade te pretrage dodatne edukacije, a mislim da ih je najviše ‘zapeklo’ što sam zatražila transparentno vođenje liste čekanja za naručivanje onkoloških pacijenata na MR. Mislim da se tu gube njihovi mali interesi i privilegije koje su imali", rekla je Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Tvrdi kako nije istina da je kolektiv ne želi. "To je manja skupina ljudi koja ima interese u velikim poliklinikama. Ja mislim da mogu poboljšati rad Klinike. Imam u zadnje vrijeme podršku građanu, zaustavljaju me na cesti, u parku, daju mi podršku putem mailova, neki prolaze pokraj mene i pokazuju mi palac gore. Građani su prepoznali moju borbu protiv korupcije", rekla je.

'Za sve imam dokaze'

Kaže i kako često govori o kriminalnim radnjama u bolnici u kojoj radi. "Prijavila sam više puta za falsificiranje službenih dokumenata i stjecanje nepripadajuće materijalne koriste. Iz 2016., sada, 2020. o doktoru Kaloseku i doktorici Čulo Županijskom državnom odvjetništvu. Iniformacije u kojoj fazi su te istrage ja nemam. Za sve navode koje govorim posjedujem i dokaze koje imam na 400 stranica. Ne govorim neutemeljeno, govorim na činjenicama. Budući da nisam tolerantna prema korupciji i pljačci, to i prijavljujem", kazala je Zadravec.

Osvrnula se i na odnos s ministrom Berošem, za kojeg kaže kako je zahladio otkako je on postao ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo