MARIO ZOVAK IZ KBC-A SESTRE MILOSRDNICE: / 'Uprava neće dopustiti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva'

Zovak kaže kako su upozoravanja na nepravilnosti dobrodošla kako bi ih se zakonskom procedurom provjerilo i sankcioniralo ukoliko se dokaže da nešto izlazi iz pravnih okvira

7.5.2021.
18:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak oglasio se u petak u povodu medijskih napisa o toj ustanovi, poručivši kako uprava bolnice neće dozvoliti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva te će preko nadležnih tijela i drugim pravnim mehanizmima zaštititi svoj ugled.

Ta je ustanova u središtu pozornosti u posljednje vrijeme zbog odlaska radiologa, a djelatnici Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica, nezadovoljni ponašanjem predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec, održali su u četvrtak prosvjed.

'RADIOLOGINJA U OTKAZU' O STANJU KLINIKE ZA TUMORE: 'Dijelom krivim Zadravec, ali i cijelu upravljačku strukturu'

'Uvjetima rada i kvalitetom medicinske opreme nismo zadovoljni, ali...'

Zovak kaže kako su upozoravanja na nepravilnosti dobrodošla kako bi ih se zakonskom procedurom provjerilo i sankcioniralo ukoliko se dokaže da nešto izlazi iz pravnih okvira.

"Uvjetima rada i kvalitetom postojeće medicinske opreme nismo zadovoljni, ali u kontekstu financijskih mogućnosti KBC Sestre milosrdnice i zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, svakodnevno nastojimo obnavljanjem medicinske opreme dosegnuti moderne svjetske standarde dijagnostike i liječenja", ističe.

Poslovanje KBC Sestre milosrdnice, stručno i financijsko je transparentno i pod kontrolom Upravnog vijeća, HZZO-a i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Sve službe KBC Sestre milosrdnice stoje na raspolaganju analizama i kontrolama službenih tijela Republike Hrvatske", napisao je Zovak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Misija KBC Sestre milosrdnice je, ističe, nastaviti pružati pravodobnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, a to svakodnevno radi 4 000 djelatnika bolnice u kojoj je godišnje 56.000 hospitaliziranih i 1,4 milijuna ambulantnih pacijenata.

Djelatnici KBC Sestre milosrdnice bili su i na ispomoći u KB Dubrava i drugim zdravstvenim ustanovama za vrijeme covid-19 panedemije, a bolnica je i matična zdravstvena ustanova za organizaciju rada i smještaja u Stacionaru Arena Zagreb.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali