Play ponuda

Marijanu Petir zaposlit će Crkva?

shimmer fallback
9.2.2012.
12:31
Play ponuda

Hrvatski biskupi u Marijani Petir prepoznali su idealnu osobu za zamjenu dosadašnjem voditelju tog Centra mr. Gordanu Črpiću, koji je otišao za profesora na Katoličko sveučilište.

"Nema još ničega konkretnoga. Te su informacije došle i do mene, ali nije bilo nikakvih konkretnih razgovora. Doduše, ja sam diplomirala na socijalnom nauku i sudjelovala sam na nizu socijalnih tribina, a mišljenja sam da socijalni nauk Crkve treba zaživjeti u konkretnom životu", kazala je Petir za Večernji list.

Mr. Gordan Črpić tvrdi da ne zna tko će ga zamijeniti. Kaže da se spominje nekoliko imena, a da će konačnu odluku donijeti biskupi i to, pretpostavlja, na proljetnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

HSS - ili Crkva ili politika

Prema informacijama iz dobro obaviještenih crkvenih izvora, za izbor Marijane Petir najviše se zalaže zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a zapravo je najviše "gura" pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić. Neki biskupi su protiv takvog rješenja, i to ne konkretno zbog same Petir, već zbog postavljanja nekog političara na tako visoku crkvenu funkciju.

U HSS-u pak drže da će to samoj Marijani Petir najviše naškoditi.

"To bi bio kraj njezine političke karijere, jer su te dvije funkcije nespojive", poručili su iz HSS-a.

Play ponuda
Play ponuda