MAREKOVIĆ O SUKOBU MILANOVIĆA I BANOŽIĆA / 'Ministar je potpisao laž, a jednom brigadiru koji radi u ministarstvu je protuzakonito produžavana služba'

'Komunikacija nije primjerena, posebno od strane ministra. Pogotovo onaj dio gdje je tko bio 1991. godine', rekao je Mareković

23.10.2021.
20:25

Posebni savjetnik predsjednika Republike za veterane i ratni zapovjednik Tigrova, general Marijan Mareković, gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra Maria Banožića.

"Komunikacija nije primjerena, posebno od strane ministra. Pogotovo onaj dio gdje je tko bio 1991. godine", rekao je Mareković na početku.

Časno je radio svoj posao

"Brigadir Burčul je zapovjednik iz vremena Kolinde Grabar-Kitarović, časno je radio svoj posao, dragovoljac je Domovinskog rata. Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju i neće dozvoliti da postoji takav odnos prema časnicima", rekao je Mareković.

Dodao je da postoji prijedlog Načelnika glavnog stožera, mladog školovanog časnika, koji je zapovjednik u Gospiću te da su ta dva i pol mjeseca bila potrebna da ga Burčul uvede u posao.

Rješenje je vrlo čudno

"Predsjednik je javno komunicirao da se rješenje o umirovljenju ukine. To rješenje je vrlo čudno. U obrazloženju stoji da se umirovljuje temeljem popisa za izdvajanje osoblja iz 2021. godine. Brigadir Burčul nije na tom popisu. Ministar je potpisao neistinu, laž. Ministar ima pravo umiroviti časnika, ali obrazloženje mora biti zakonito, a ne laž. Na popisu ima 100 i nešto časnika, na njemu je i jedan brigadir koji radi u ministarstvu, kojem je protuzakonito u tri navrata produžavana služba. Po zakonu to je moguće samo dva puta", govori Mareković.

Vremena za razgovor, dodao je, imao kao u priči, pošto su predsjednik i ministar gotovo svaka dva tjedna na događanjima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali