MOĆNI MINISTAR

MARIĆU U RUKE IDU MILIJARDE EURA: Novo ministarstvo upravljat će tisućama objekata i poduzeća

Ono što je dosad bio DUUDI, uskoro postaje Ministarstvo državne imovine. No, budući da Goran Marić ide i na čelo koordinacije za upravljanje državnom imovinom, može se reći da će novo ministarstvo imati šire ovlasti od DUUDI-ja.

Goran Marić na današnjoj će sjednici Vlade biti imenovan predsjednikom Koordinacije za upravljanje državnom imovinom na kojoj se donose sve odluke vezane uz državnu imovinu. Uzme li se u obzir da se paralelno dosadašnji Ured za upravljanje državnom imovinom pretvara u Ministarstvo državne imovine, jasno je da će novoosnovano ministarstvo imati šire ovlasti od onih koje je imao DUUDI.

MARIĆ NAJAVIO VELIKU PROMJENU U VLADI I PORUČIO: ‘Nisam najavio ostavku! Nemam posebnih želja, pa nije ovo željomat’

Dakle, osim dionica, udjela i nekretnina u državnom vlasništvu Marićevo ministarstvo će upravljati i šumskim i vodnim dobrom ili će barem voditi evidenciju o toj državnoj imovini, piše Novi list.

Na DUUDI-jevu popisu, uskoro popisu Ministarstva za državnu imovinu, je 47 poduzeća od strateškog interesa od kojih su najvažnija HEP, Plinacro, Janaf, HPB… Njihova vrijednost mjeri se u milijardama eura, a osim njih, u Marićeve ruke idu i udjeli u 417 poduzeća u kojima je država vlasnik manje od 50 posto dionica, a čija je vrijednost oko dvije milijarde kuna te dionice poduzeća u kojima je država većinski vlasnik, a čija je vrijednost 3,5 milijardi kuna.

KOJA ĆE BITI ULOGA GORANA MARIĆA? Izmakla mu neka ministarstva,samo zbog njega osnivaju novo?

Tu su i stotine tisuća katastarskih čestica zemljišta, poljoprivrednog, građevinskog i šumskog čija vrijednost nije procijenjena, zatim 27.000 stambenih objekata te desetak tisuća poslovnih prostora.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr